Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Tulpina „omicron” predomină în Moldova: Câte cazuri avem cu subvariantele acesteia

© AFP 2024 / LIONEL BONAVENTUREOmicron
Omicron - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Specialiștii din cadrul ANSP au efectuat o nouă secvențiere a noului coronavirus pentru a identifica tulpina predominantă în Moldova. Vezi ce rezultate au obținut epidemiologii.
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. În cadrul unei conferințe de presă, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, a prezentat rezultatele ultimei secvențieri a noului coronavirus realizate în Moldova. Astfel, conform rezultatelor, toate cele 16 probe efectuate s-au dovedit a fi cu prezența variantei „omicron”.
Potrivit lui Nicolae Jelamschi, peste 60 la sută din totalul de infectări din țară sunt cu noua tulpină. Astfel, varianta „omicron”, care este mult mai contagioasă decât celelalte variante, a devenit predominantă în Moldova.
Directorul ANSP a precizat că cele 16 probe pentru secvențiere au fost prelevate de la șase bărbați și zece femei din municipiul Chișinău, Cimișlia, Ungheni, Strășeni, Nisporeni, Călărași și Rezina. Totodată, probele au fost prelevate de la pacienți cu vârstele cuprinse între 10 și 69 de ani.
Astfel, 14 persoane din cele 16 de la care au fost prelevate probele se tratează în spital, iar două persoane fac tratamentul la domiciliu.
În cadrul aceleiași conferințe, Jelamschi a precizat că în Moldova s-au înregistrat deja 45 de cazuri de infectare cu subvarianta „omicron” BA.1, iar un caz a fost depistat cu subvarianta BA.2.
Specialiștii susțin că subvariantele „omicronului” sunt mult mai contagioase.
Amintim că la data de 11 ianuarie s-a făcut anunțul că în Moldova au fost depistate primele cazuri de infectare cu varianta „omicron”, după ce s-a efectuat secvențierea virusului.
 COVID  - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri au fost înregistrate pe 7 februarie
Fluxul de știri
0