Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Vaccinarea copiilor sub 12 ani: Ce examinează Ministerul Sănătății

© Sputnik / Mihai CarausJucării
Jucării - Sputnik Moldova, 1920, 08.02.2022
Abonare
Responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății examinează posibilitatea lansării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și în rândul copiilor de sub 12 ani. Câți minori de peste 12 ani au primit serul împotriva noului coronavirus.
CHIȘINĂU, 8 feb - Sputnik. Din 18 noiembrie, de când s-a dat startul imunizării împotriva COVID-19 în rândul minorilor de peste 12 ani, în Moldova au fost vaccinați șapte mii de copii de peste 12 ani.
Totodată, responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății examinează posibilitatea lansării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 și în rândul copiilor cu vârsta de sub 12 ani. Declarația a fost făcută de către directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Jelamschi, în cadrul unei conferințe de presă.
„Este un grup de lucru la Ministerul Sănătății care examinează posibilitatea introducerii vaccinării la copiii de sub 12 ani. Respectiv, acest grup de lucru va veni cu o decizie în acest sens”, a precizat directorul ANSP, Nicolae Jelamschi.
În context, directorul ANSP a precizat că în perioada când elevii au studiat de acasă, incidența noilor cazuri de COVID-19 a scăzut, iar acum, când elevii au revenit în băncile școlii, se așteaptă la o nouă creștere a numărului de infectări cu noul coronavirus.
Amintim că din 18 noiembrie, copiii de peste 12 ani din Moldova se pot imuniza împotriva COVID-19. Minorii sunt vaccinați cu serul Pfizer. Schema completă include administrarea a două doze de vaccin, cu interval de 21 de zile dintre doza 1 și doza 2.
Este de menționat că până în prezent, în lume sunt aprobate două vaccinuri pentru imunizarea copiilor. Este vorba despre vaccinurile Pfizer/Comirnaty și vaccinul Moderna.
Certificat digital COVID în România - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Societate
Pușcărie pentru falsificarea certificatelor de vaccinare: Sunt vizați și deținătorii
Fluxul de știri
0