Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Zaharova a criticat-o pe Psaki și l-a ridiculizat pe Sikorsky

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaБрифинг официального представителя МИД России М. Захаровой
Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
Anterior, Psaki a declarat că Statele Unite sunt pregătite ca Federația Rusă să dezinformeze comunitatea internațională cu privire la rezultatele negocierilor privind stabilitatea strategică.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. În același timp fostul ministru polonez de externe a amenințat Rusia aplică o lovitură sub centură.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a pus sub lovitură în mod repetat conducerea SUA cu declarațiile sale incompetente, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, la postul de televiziune „Russia 1”.
Anterior Psaki a spus că Washingtonul este pregătit ca Moscova să „răspândească dezinformări” cu privire la rezultatele negocierilor privind stabilitatea strategică.
„Acest om (Psaki – Sputnik), care reprezintă conducerea americană și care în repetate rânduri a pus sub lovitură conducerea americană cu declarațiile sale, pentru demonstrează lipsă de competență și profesionalism”, a declarat Zaharova în programul “60 de minute”.
Negocierile ruso-americane, care au abordat garanțiile de securitate, au avut loc la Geneva, în perioada 9-10 ianuarie.
După cum a remarcat ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Reabkov, la finalul discuțiilor, partea rusă consideră că se poate găsi un echilibru, în timp ce Statele Unite sunt încrezătoare că soluționarea multor „probleme dificile” necesită timp.
Ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Alexandr Grușko  - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Rusia
Ce așteptări are Moscova de la Consiliul Rusia-NATO

„Rusia este de gen feminin”

În plus, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe a ridiculizat declarația europarlamentarului polonez, fostul șef al Ministerului de Externe polonez, care a amenințat Rusia cu o lovitură sub centură.
„Europarlamentarul polonez și fostul șef al Ministerului de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a promis că Rusia “o va lua peste ouă”, a scris Zaharova pe canalul ei Telegram.
Ea a adăugat că răspunsul lui Sikorsky a fost „un răspuns către ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, care a spus că NATO este un proiect geopolitic pentru acapararea teritoriilor rămase după prăbușirea Pactului de la Varșovia”.
"Rusia este de gen feminin. Aparent, Sikorski a devenit o victimă a conceptului de diversitate de gen", ia răspuns a spus diplomatului polonez reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe.
Declarația lui Radoslav Sikorsky a fost comentată în Duma de Stat a Federației Ruse. Șeful adjunct al Comitetului de Apărare al Dumei de Stat, Dmitri Sablin, i-a răspuns fostului ministru de externe polonez şi actualului europarlamentar cu cuvintele că Sikorski este slab de fire are „un intestin” şi că hienele, cum a numit Winston Churchill Polonia, „acționează se din spatele stăpânului".
Прибытие российских подразделений из состава миротворческих сил ОДКБ в Казахстан - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Internațional
Tokaev a spus când vor fi retrase trupele de menținere a păcii

Contradicțiile lui Jen

Jen Psaki este cunoscută în întreaga lume pentru declarațiile sale controversate, precum și pentru criticile sale constante la adresa Rusiei. Așa că diplomatul american a criticat activ referendumul din Crimeea și reunificarea peninsulei cu Federația Rusă.
În cadrul conferințelor de presă ale Departamentului de Stat, într-o declarație privind livrările de gaze rusești, Psaki a spus că gazul natural „este transportat printr-o conductă din Europa de Vest prin Ucraina până în Federația Rusă”.
La un briefing din 5 august 2014, un reprezentant al Departamentului de Stat a spus că exercițiile trupelor aeriene și cele ale apărării antiaeriană din regiunea Astrahan servesc la escaladarea tensiunilor la granița ruso-ucraineană.
Tot în presă i se atribuie o frază prin care ea chipurile se amenință că va trimite flota americană pe țărmurile Belarusului, dar multe instituții de presă infirmă această afirmație.
Însăși Jen Psaki spune că propaganda rusă își formează în mod deliberat imaginea negativă în presă. Apropo, Psaki este bine cunoscută și la ea acasă. Ea a fost criticată în mai multe rânduri pentru greșelile făcute în declarațiile politice.
Viceministrului rus de externe Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Internațional
Reabkov, despre posibila desfășurare a sistemelor de armament
Fluxul de știri
0