Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reabkov, despre posibila desfășurare a sistemelor de armament

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaViceministrului rus de externe Serghei Reabkov
Viceministrului rus de externe Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Abonare
Ministrul adjunct de externe Reabkov: deocamdată nu este cazul să vorbim despre o posibilă desfășurare a sistemelor de armament.
CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Acum nu există motive să spunem ce sisteme și în ce număr ar putea fi desfășurate dacă dialogul cu privire la garanțiile de securitate nu dă rezultate, a declarat viceministrului rus de externe Serghei Reabkov, citat de RIA Novosti.
„Acum nu există motive să vorbim despre ce sisteme, în ce cantitate și unde anume ar putea fi desfășurate, acest lucru va fi perceput imediat ca o nouă amenințare din partea Rusiei, lucrăm pentru un rezultat ce trebuie atins pe cale diplomatică”, a spus el în urma discuțiilor ruso-americane cu privire la garanțiile de securitate.
Reabkov a apreciat că discuțiile dintre Rusia și SUA cu privire la stabilitatea strategică au fost dificile dar concrete.
„Discuția a fost dificilă, îndelungată, foarte profesionistă, profundă, concretă, fără vreo încercare de a înfrumuseța ceva, de a ocoli anumite colțuri ascuțite. Ni s-a creat impresia că partea americană a avut o atitudine foarte serioasă față de propunerile rusești și a efectuat un studiu aprofundat al acestora".
În același timp, el a menționat că principalele probleme rămân în continuare în suspans, Moscova nu a văzut ca Washingtonul să înțeleagă „imperativitatea soluționării lor într-un mod care să ne convină”.
Întâlnirea delegațiilor Rusiei și SUA la Geneva a durat aproximativ șapte ore și jumătate.
Viceministrul rus de externe Serghei Reabkov - Sputnik Moldova, 1920, 10.01.2022
Internațional
Reabkov a spus care este subiectul principal pentru securitatea Rusiei
Fluxul de știri
0