Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Dubai Airshow 2021: caracteristici nemaipomenite ale aparatului rusesc Su-75

© Sputnik / Александр Мельников / Accesați arhiva multimediaАвиакосмический салон Dubai Airshow 2021
Авиакосмический салон Dubai Airshow 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 17.11.2021
Abonare
Cel mai nou avion de vânătoare de generația a cincea Su-75 (Checkmate) a devenit vedeta expoziției internaționale aerospațiale Dubai Airshow 2021 din Emiratele Arabe Unite.
Specialiștii străini au fost impresionați de viteza și raza zborului, inviolabilitatea ridicată la radar, capabilitățile fără pilot și prețul aeronavei rusești, care este competitiv cu cel al aparatului F-35 american.
Dubai Airshow 2021 a este locul în care avionul de luptă ușor Su-75 și-a făcut debutul în străinătate, al cărui scop final este să cucerească poziții dominante pe cer și pe piața mondială, devansând avionul F-35 american. Anume pentru acest scopuri produsul Checkmate al fabricii de avioane Komsomolsk-pe-Amur are calități de luptă și caracteristici tehnice ridicate.
Potrivit dezvoltatorilor, Checkmate este capabil să parcurgă până la 3000 km fără realimentare, accelerând până la 2460 km/h, transportând 7400 kg de sarcină de luptă, atacând simultan până la șase ținte aeriene, maritime și terestre, inclusiv drone de atac și aeronave străine de generația a cincea.
Platforma rusă Su-75 (Checkmate) de generația a cincea are o arhitectură deschisă și este estimat la aproximativ 20-30 de milioane de dolari, adică de 3-4 ori mai ieftină decât F-35. Acesta este un argument serios pentru potențialii cumpărători, mai ales că avionul de vânătoare ușoară rusesc al Forțelor Aerospațiale Ruse este planificat să intre în serviciu în 2024.
Vă reamintesc că F-35-ul american, care este fabricat de Lockheed Martin și care are de mulți ani de funcționare, nu a primit aprobarea Pentagonului pentru producția în serie, adică nu a fost adoptat oficial de Forțele Aeriene ale SUA.
Авиационный праздник Я выбираю небо в Казани - Sputnik Moldova, 1920, 13.11.2021
Rusia
VIDEO: Avioanele de vânătoarea britanice și bombardierele strategice rusești
Yuri Slyusar, directorul general al corporației constructoare de avioane Suhoi, a declarat mai devreme că producția mai multor mostre ale noului avion de luptă Su-75 cu un singur motor a început în Komsomolsk-pe-Amur.
Volumul livrărilor pentru următorii 15 ani este estimat provizoriu la 300 de vehicule. Aeronava este orientată spre export în țări africane, India și Vietnam.
Potrivit experților, noul avion stealth Checkmate va avea costuri de operare acceptabile și va înlocui în mod adecvat avionul de luptă rus MiG-29 de generația a patra în jur de 20 de țări ale lumii.
Optimismul este pe deplin justificat, deoarece Rosoboronexport a primit deja cereri pentru furnizarea de avioane de diferite tipuri pentru 2,5 miliarde de dolari în Dubai, acesta este un început promițător. Portofoliul de comenzi de astăzi - 180 de elicoptere - este estimat la 4 miliarde de dolari.
Самолет Boeing P-8 Poseidon ВМС США над Черным морем - Sputnik Moldova, 1920, 12.11.2021
Rusia
Radarele rusești au detectat aeronave de recunoaștere ale NATO deasupra Mării Negre

Armonia grației și puterii

La salonul aviatic Dubai Airshow 2021, Rusia discută furnizarea unui nou avion ușor de vânătoare de generația a cincea Checkmate cu țările din Orientul Mijlociu și Îndepărtat și America Latină.
Șeful directorul general al corporației constructoare de avioane Suhoi, Iuri Sliusar, a spus că aeronava a fost proiectată inițial pentru Emiratele Arabe Unite.
Reacția nervoasă a Statelor Unite este de înțeles, dar Su-75 este prea atractiv pentru potențialii clienți pentru ca americanii să intervină.
Design ținând cont de experiența siriană, inteligență artificială, modificări cu și fără pilot, semnătură radar scăzută, rază de luptă de 1500 km, accelerație la două viteze ale sunetului, manevrabilitate ridicată, unică pentru luptători ușoare și medii, capacitate de transport - 7,4 tone, motor împingere până la 16 tone - va oferi „șah și mat” oricărui inamic.
Arsenalul lui Checkmate include rachete aer-aer și aer-sol cu ​​rază medie și scurtă de acțiune, o gamă largă de bombe ghidate și nedirijate și multe altele. Când efectuează misiuni ascunse, vânătorul este capabil să transporte până la cinci rachete aer-aer cu rază lungă de acțiune în compartimentele sale interne. Sarcina maximă este posibilă folosind ansambluri de suspensie externe.
Când efectuează misiuni ascunse, vânătorul este capabil să transporte până la cinci rachete aer-aer cu rază lungă de acțiune în compartimentele sale interne. Sarcina maximă este posibilă folosind ansambluri de suspensie externe.
Radarul aeropurtat Su-75 este echipat cu o rețea activă de antene în fază, care îi permite să atace până la șase ținte aeriene și să urmărească până la 30.
Varianta fără pilot nu este un tribut adus modei, ci o necesitate urgentă, o condiție pentru extinderea gamei de tehnici tactice, pentru utilizarea Su-75 în operațiunile militare centrate pe rețea.
Luptătorul învață să facă schimb de informații, să direcționeze alte complexe de aviație și să atace dronele către ținte. Acestea fiind spuse, Checkmate „are un preț incredibil de competitiv”.
Pentru comparație, pentru 30 de milioane de dolari puteți cumpăra aproximativ jumătate din avionul de luptă american de generația a patra F-16. Reducerea costului de producție al Su-75 se realizează prin unificarea cu avioanele de luptă Su-35 și Su-57.
Корабли НАТО, вошедшие для учений в Черное море - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Rusia
Provocările SUA și NATO în Marea Neagră provoacă îngrijorarea Rusiei

„Lovitură puternică” pentru Statele Unite

Combinația unică de caracteristici de zbor, eficacitatea luptei și prețurile accesibile, pur și simplu, condamnă avionul rusesc Su-75 cu un singur motor să cucerească cu succes piața internațională de arme - din 2026, când începe producția de serie mare.
În Europa, șah-mat-ul rusesc a fost deja recunoscut ca o „lovitură gravă” pentru Statele Unite, iar Washingtonul s-a prezis că va avea „dureri de cap” din cauza Su-75.
Superioritatea aeriană pentru US Air Force devine „o sarcină mult mai dificilă” și va trebui „regândită” în viitorul previzibil al următorilor 40 de ani.
Ediția americană de specialitate Military Watch Magazine numește noul avion de luptă rusesc Su-75 „o operă de artă”, iar acest lucru nu este o exagerare. Avioanele rusești fiabile și puternice sunt în mod tradițional la mare căutare în lume.
Rusia nu exportă doar arme de înaltă tehnologie - ea împărtășește secretele producției, întreținerii, reparațiilor și - suveranității.
Volumul total al produselor rusești comandate prin cooperarea militaro-tehnică ajunge astăzi la 52 de miliarde de dolari. În următorii șapte ani, Rusia intenționează să aducă pe piața internațională până la 50 de noi tipuri de arme, inclusiv peste 20 de modele de aeronave și zece sisteme de apărare aeriană.
Moscova intenționează să cucerească pașnic 10% din piața mondială a dronelor. Pe acest fundal, Su-57 nu va fi pierdut; dimpotrivă, va deveni semnul distinctiv al industriei ruse de apărare, va servi în mod adecvat capacității de apărare a aliaților și partenerilor Federației Ruse și întărirea păcii.
Летний период обучения на ЧФ впервые открылся смотром на рейде Севастополя - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Rusia
Exerciții rusești în Marea Neagră după ce au fost trimise nave americane în zonă
Fluxul de știri
0