Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Provocările SUA și NATO în Marea Neagră provoacă îngrijorarea Rusiei

© Photo : страница Canadian Armed Forces Operations в TwitterКорабли НАТО, вошедшие для учений в Черное море
Корабли НАТО, вошедшие для учений в Черное море - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Avioanele și dronele străine de recunoaștere și-au sporit recent zborurile în apropierea granițelor Rusiei, inclusiv în Marea Neagră.
CHIȘINAU, 11 nov - Sputnik. Activitatea militară a Statelor Unite și a aliaților săi din NATO a crescut semnificativ în Marea Neagră, relatează RIA Novosti cu referire la Ministerul Apărării rus.
Sunt remarcate, în primul rând, acțiunile forțelor navale, mijloacelor aeriene și navale de recunoaștere, precum și aviația strategică.
„În ultimele 24 de ore, patru avioane de recunoaștere NATO au fost identificate și însoțite de echipamente radar ale forțelor de rachete antiaeriene ale Forțelor Aerospațiale Ruse”, se arată într-un comunicat al ministerului.
Două avioane de patrulare P-8A Poseidon, precum și avioane de recunoaștere U-2S și RC-135 au survolat părțile de nord-vest și centrale ale Mării Negre.
În plus, RC-135 britanic a încercat să zboare până la granița cu Rusia în partea de sud-vest a Crimeei. Pentru a-și controla acțiunile, un avion de luptă Su-30 al Forțelor Aerospațiale Ruse din forțele de serviciu a decolat. S-a apropiat de aeronava Forțelor Aeriene Britanice la o distanță de aproximativ 30 de kilometri de granițele de stat. RC-135 și-a schimbat apoi cursul departe de peninsulă.
Boeing E-8 JSTARS - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Rusia
Un avion spion american s-a apropiat de granițele rusești
Nava amiral a Flotei a șasea americane Mount Whitney și distrugătorul Porter, care sosiseră anterior în Marea Neagră pentru exerciții militare, continuă să se deplaseze în partea de vest a mării.
Ministerul rus al Apărării a informat că „crucișătorul Moskva și fregata Amiral Essen a Flotei Mării Negre controlează acțiunile navelor americane”.
Departamentul Apărării consideră astfel de „exerciții neprogramate” drept „acțiuni agresive ale SUA care nu au fost provocate în niciun mod de Rusia” și notează că un astfel de comportament creează „o amenințare la adresa securității regionale și a stabilității strategice”.
Și președintele Rusiei este alarmat de prezența Statelor Unite în Marea Neagră, a declarat purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov.
„În mod cert este un subiect care îi provoacă îngrijorări (acțiunile Statelor Unite în Marea Neagră. - Nd.) și el a vorbit despre asta”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, răspunzând la o întrebare.
Potrivit acestuia, prezența navelor americane în apropierea granițelor ruse necesită o atenție sporită, dar până acum nu au existat contacte între administrațiile prezidențiale.
Serghei Lavrov la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Rusia
Serghei Lavrov: Exercițiile NATO în Marea Neagră urmăresc să izoleze Rusia
Și Ministerul rus de Externe și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația din Marea Neagră. Acest lucru a fost anunțat de ministrul adjunct de Externe Serghei Riabkov.
„Suntem cu adevărat alarmați de ceea ce se întâmplă în regiunea Mării Negre, aceasta este o serie neîncetată de provocări efectuate de SUA și aliații NATO și de clienții unora dintre aceste state din regiune”, a spus el reporterilor.
"Ce fac navele americane în Marea Neagră la mii de mile de bazele lor? Nicio explicație că toate acestea sunt de dragul libertății de navigație nu funcționează. Toate acestea sunt un joc cu focul, aceasta este o altă încercare de a ne testa pentru putere”, a spus Riabkov.
Potrivit acestuia, apărarea Rusiei este sigură, Moscova vede bine aceste planuri și este gata să riposteze.
„Din păcate, trebuie să recunoaștem că colegii de cealaltă parte neglijează lucrurile evidente și anume că riscurile cresc - riscurile de coliziune”, a adăugat Riabkov.
Anterior, Flota a 6-a a Marinei SUA a raportat că nava pilot de comandă Mount Whitney s-a îndreptat către Marea Neagră pentru operațiuni comune cu forțele NATO. La bordul navei se află personal de la Cartierul General al Flotei a șasea a Marinei SUA și al Comandamentului Forțelor de lovitură și sprijin naval ale NATO (STRIKFORNATO).
Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că armata rusă controlează acțiunile navelor marinei americane în Marea Neagră. Potrivit acestuia, Statele Unite recurg la acțiuni neprogramate pentru a crea o grupare a Forțelor Armate în apropierea granițelor Rusiei, iar unul dintre obiectivele SUA în Marea Neagră este dezvoltarea militară a Ucrainei, Statele Unite studiază situația în caz că conflictul din Donbass se rezolvă prin forță, a adăugat Ministerul Apărării din Rusia.
Летний период обучения на ЧФ впервые открылся смотром на рейде Севастополя - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Rusia
Exerciții rusești în Marea Neagră după ce au fost trimise nave americane în zonă
Fluxul de știri
0