Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Exerciții rusești în Marea Neagră după ce au fost trimise nave americane în zonă

© Sputnik / Василий Батанов / Accesați arhiva multimediaЛетний период обучения на ЧФ впервые открылся смотром на рейде Севастополя
Летний период обучения на ЧФ впервые открылся смотром на рейде Севастополя - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În timp ce Marina SUA a trimis două nave în Marea Neagră, Rusia a lansat manevre în zonă. Navele Flotei Ruse din Marea Neagră au cooperat acolo cu un elicopter de luptă antisubmarin.
BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Doina Crainic. După ce distrugătorul american de rachete ghidate USS Porter și nava de comandă Mount Whitney au intrat în Marea Neagră, Rusia a inițiat exerciții în zonă.
Mici nave de război antisubmarin ale Flotei Mării Negre, în cooperare cu un elicopter de război antisubmarin, au efectuat exerciții de căutare a unui submarin inamic convențional, a relatat serviciul de presă al Flotei Mării Negre pentru Sputnik, pe 8 noiembrie.
Serviciul a menţionat că „echipajele micilor nave antisubmarin Yeysk și Kasimov ale Flotei Mării Negre au practicat căutarea și detectarea unui submarin inamic convențional în cooperare cu echipajul unui elicopter antisubmarin Ka-27M, ca parte a unui grup naval de căutare și luptă”.
În plus, Flota Mării Negre a explicat că echipajele navelor au îndeplinit sarcini de apărare antiaeriană în timpul traversării mării cu rachete antiaeriene și foc de artilerie asupra unei ținte aeriene fictive.

Misiunile navelor americane

Aceste exerciţii au loc după ce Flota a șasea a Marinei Statelor Unite a lansat operațiuni navale în Marea Mediterană și Marea Neagră, ca parte a NATO, potrivit unui comunicat din 29 octombrie.
Pe 30 octombrie, distrugătorul american de rachete ghidate USS Porter a intrat în apele Mării Negre, după cum a raportat Centrul de Control al Apărării Naționale, parte a Ministerului rus al Apărării. Acesta a precizat că Flota rusă din Marea Neagră îl urmărește.
La 1 noiembrie, Flota a șasea a Marinei SUA a raportat că nava de comandă Mount Whitney se îndrepta spre Marea Neagră.

Reacția Moscovei

În acest context, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat luni, 8 noiembrie, că exercițiile NATO în Marea Neagră sunt motivate de dorința Statelor Unite și a aliaților săi de a-și intensifica politica de descurajare cu privire la Rusia.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 01.11.2021
Politică
Lavrov a comentat declarațiile Ucrainei privind Acordul de la Minsk

Rusia-NATO

Aceste operațiuni navale vin într-un moment în care relațiile dintre Rusia și NATO s-au deteriorat. Kremlinul și-a anunțat decizia de a suspenda, de la începutul lunii noiembrie, activitatea misiunii militare de legătură a Alianței la Moscova, după ce NATO a expulzat opt dintre diplomații săi.
Fluxul de știri
0