Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov: Exercițiile NATO în Marea Neagră urmăresc să izoleze Rusia

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov la ONU
Serghei Lavrov la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Abonare
Exercițiile NATO în Marea Neagră sunt legate de intenţia Washingtonului de a izola Moscova, a declarat luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.
BUCUREŞTI, 8 nov – Sputnik, Doina Crainic. „Cred că exercițiile NATO sunt legate de dorința Statelor Unite și a aliaților săi de a aplica o politică de izolare a Rusiei, în ciuda a tot ceea ce s-a spus în anii 1990 și a ceea ce a fost inclus în Actul fondator Rusia-NATO, care a fost complet încălcat în partea sa cheie”, a declarat reporterilor ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, citat de Sputnik News.
Anterior, Marina americană a anunțat că cartierul general al Flotei a șasea a SUA și al Forțelor Navale de atac și sprijin ale NATO încep operațiunile în Marea Mediterană și Marea Neagră.
Flota a șasea americană, cu sediul în Napoli, Italia, conduce întregul spectru de operațiuni comune și navale, adesea în concert cu parteneri aliați și interagenții, pentru a promova interesele SUA și securitatea și stabilitatea în Europa și Africa.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Editoriale
Ucraina vrea să-i ia Rusiei cel mai important lucru
Rusia a condamnat decizia Washingtonului de a nu recunoaște rezultatele alegerilor generale din Nicaragua și consideră acest lucru este inacceptabil, a mai spus Serghei Lavrov.
„Pregătirile și alegerile au avut loc pe fondul unor presiuni fără precedent asupra autorităților din Nicaragua. Cu mult înaintea alegerilor, SUA au declanșat o campanie pentru a nu recunoaște rezultatele votului. După cum înțeleg, aseară, când alegerile s-au terminat, conducerea de la Casa Albă a refuzat să le recunoască și a cerut tuturor celorlalte țări să îi urmeze exemplul. Credem că acest lucru este inacceptabil. Condamnăm cu hotărâre această politică!”, a declarat Lavrov la o conferință de presă după negocierile cu ministrul venezuelean de Externe, Felix Plasencia.
La primele ore ale zilei de luni, președintele american Joe Biden a spus că alegerile „pantomime” nu au fost „nici libere, nici corecte și, cu siguranță, nici democratice”.
Moscova și-a exprimat solidaritatea cu guvernul venezuelean care se opune oricăror încercări de peste mări de a interveni în afacerile interne ale ţării latino-americane, a spus Lavrov.
„Suntem solidari cu guvernul dumneavoastră, cu președintele Nicolas Maduro în opoziția sa față de încercările de a schimba dezvoltarea Venezuelei prin presiune externă, utilizarea de sancțiuni unilaterale ilegitime și încercările de amestec direct în afacerile dumneavoastră interne”, a spus Lavrov la întâlnirea cu omologul său venezuelean.
Moscova va sprijini în continuare eforturile Venezuelei de a promova un dialog național, a spus ministrul, care a adăugat că ţara se află pe o cale pozitivă, mai ales având în vedere alegerile regionale și municipale programate pentru 21 noiembrie.
„Susținem pe deplin dorința dumneavoastră de a decide în mod independent calea dezvoltării ulterioare a țării dumneavoastră și apreciem interacțiunea noastră cu privire la astfel de probleme fundamentale moderne, cum sunt respectul pentru suveranitatea statelor, respectul pentru rolul central al ONU și neamestecul în probleme care ţin de afacerile interne”, a adăugat Lavrov.
Venezuela a fost prinsă într-o criză politică de la începutul anului 2019, când Juan Guaido, fostul șef al Adunării Naționale controlate de opoziție, s-a autoproclamat președinte interimar în încercarea de a-l înlătura pe președintele reales Nicolas Maduro.
Majoritatea țărilor occidentale, în principal SUA, l-au susținut pe Guaido și au impus sancțiuni paralizante asupra Venezuelei, vizând industria petrolieră și financiară a țării. Rusia, China, Turcia și alte state l-au susținut pe Maduro.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 08.11.2021
Rusia
Gazprom va începe să pompeze gaze în depozitele europene
Fluxul de știri
0