Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Premierul Gavrilița și ministrul Nemerenco – după sac și cârpeală

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Abonare
Gavrilița recunoaște cu text deschis: și guvernul ei a ascuns numărul morților de COVID-19.
Scandalul privind tăinuirea numărului morților de COVID-19 ia amploare. Natalia Gavrilița a recunoscut că și în mandatul guvernului ei s-a ascuns numărul adevărat al morților de COVID-19.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2021
Politică
Guvernul Gavrilița, la 100 de zile de mandat: Cu ce s-a lăudat premierul
Premierul Natalia Gavrilița a prezentat, într-un briefing de presă, raportul de activitate a Guvernului în primele 100 de zile de mandat. După prezentarea raportului, ea răspuns la întrebări, între care și cum explică faptul că “sunt sute de decese provocate de COVID-19 care au fost înregistrate, dar nu și fost raportate, de ce s-a întâmplă acest lucru și dacă va fi trans cineva la răspundere?”.
Natalia Gavrilița a dat un răspuns prin care nu a explicat de ce s-a întâmplat acest lucru, ci doar a confirmat că acesta a avut loc, adică, nu toți morții de COVID-19 au fost raportați. Dar ceea ce este foarte interesant este faptul că premierul a recunoscut că acest lucru s-a întâmplat nu doar în mandatul fostului executiv, ci și în cel al Guvernului Gavrilița. Iată ce a spus ea:
“Am discutat cu doamna ministru (ministrul Sănătății, Ala nemerenco – n.n.) acest lucru, Ministerul va veni cu mai multe detalii, însă s-a descoperit că în procesul birocratic de flux de informații și raportare a deceselor au intervenit careva erori: sunt într-adevăr decese, inclusiv din perioada înaintea guvernului nostru, care nu au fost raportate corect și Ministerul Sănătății este angajat să spună adevărul și să spună totul așa cum găsește în procesul de lucru. Neapărat vom face o investigație și vom veni cu concluziile referitor la motivele acestor greșeli și vom fi deschiși cu cetățenii, așa cum am fost întotdeauna”.
Deci, atunci când spune că “sunt într-adevăr decese, inclusiv din perioada înaintea guvernului nostru, care nu au fost raportate corect”, premierul Natalia Gavrilița recunoaște că acest lucru s-a întâmplat și în perioada guvernului ei. Nu?
Acum întrebarea la care nu a răspuns Natalia Gavrilița este de ce s-a produs acest lucru: de ce nu s-au raportat corect numărul morților de COVID-19? Când și în ce circumstanțe s-a tăinuit adevăratul număr al morților? S-a procedat astfel înainte de alegeri și în ce scop? Și în folosul cui a fost manipulată opinia publică cu statistica morților de COVID-19?
Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Editoriale
Pomelnicul lui Nemerenco sau cine numără morții în Moldova
Dar întrebarea de bază la care este obligată să răspundă atât Natalia Gavrilița, cât și ministerul ei al Sănătății, Ala Namerenco, este: De ce morții de COVID-19 care nu au fost raportați în perioadele anterioare sunt trecuți în statistica de astăzi? Spre exemplu, ieri au fost raportați 60 de morți de COVID-19, în timp ce au murit doar 51, nouă decese fiind adăugate din perioada când raportarea nu s-a făcut corect. Deci, 9 decese au fost inventate - asta este o manipulare crasă prin statistică, este, în fond, o crimă. De ce ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a recurs la această manipulare? Și nu cândva, în perioade anterioare, în mandatul fostului executiv, ci chiar ieri? Iată la această întrebare nu a răspuns premierul Gavriliță. De ce? Pentru că cele două sunt la fel: „după sac și cârpeală”, cum s-ar spune sau: “cum e turcul, și pistolul”, sau și mai bine: „cum e Tanda așa-i și Manda”.
Nu întâmplător, în același briefing de presă, fiind întrebată dacă este mulțumită de activitatea doamnei ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, premierul Natalia Gavrilița a dat un răspuns lung și lăbărțat, în care parcă a lăudat-o, parcă a îndreptățit-o pe Ala Nemerenco, fără ca să spună într-un final dacă este mulțumită sau nu de activitatea ei. Cum vă spuneam: cum e turcul, și pistolul!
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Editoriale
De ce minte Natalia Gavrilița și unde focul veșnic este, cu adevărat, veșnic
Fluxul de știri
0