Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

De ce minte Natalia Gavrilița și unde focul veșnic este, cu adevărat, veșnic

© Sputnik / Mihai CarausНаталья Гаврилица
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a declarat că Focul Veșnic de la complexul Eternitate a fost stins astăzi dintr-o greșeală tehnică și că nu a fost o acțiune premeditată.
A fost o greșeală tehnică. Înțeleg că s-a rezolvat deja. Vom asigura că Focul Veșnic arde", a declarant cu premierul, de parcă, cu adevărat, a fost doar un incident tehnic.
Gavrilița a fost întrebată despre acest caz la postul public de televiziune, unde moderatorul a insistat: Deci nu s-a stopat pentru că presiunea este mică, pentru că facem economii de gaze, pentru că asta titrau niște portaluri?, a întrebat el.
"Din câte știu eu, nu este legat cu acest subiect", a declarat cu multă seninătate Gavrlița.
Declarația premierului este șocantă dat fiind că înainte de a fi deconectat gazul la Focul Veșnic de la Momorialul Eternitate, Ministerul Apărării, care gestionează acest obiectiv, a venit cu un anunț în care declara sus și tare că Focul Veșnic va fi stins din cauza insuficienței de gaze și în urma instituirii stării de alertă în sectorul gazelor naturale.
„În contextul situației create, Ministerul Apărării a solicitat companiei „Chișinău-gaz” să deconecteze astăzi alimentarea cu gaze naturale a „focului veșnic”. Scurgerile de gaze naturale, în astfel de cazuri, pun în pericol securitatea publică”, anunța într-un comunicat de presă Ministerul Apărării.
După care Focul Veșnic a fost stins. Însă, în seara zilei, un grup de chișinăuieni a venit cu lumânări la memorialul Eternitatea, unde de curând fusese stins focul veșnic. Și minune, în scurt timp după venirea oamenilor întreprinderea municipală Chișinău-Gaz a repornit alimentarea cu gaze.
Este clar că deconectarea Focului Veșnic de la rețeaua de gaze naturale a fost o decizie luată conștient, asumată, premeditată. Dar după ce guvernanții au înțeles că, în contextul negocierilor purtate cu furnizorul rus de gaze naturale, aceasta este o mare greșeală politică, ca să nu spunem o prostie, ei au decis să repare greșeala, să dreagă busuiocul. Ok. Dar în acest caz de ce a trebuit ca premierul să mai facă o greșeală, una chiar monumentală, mare a Complexul Eternitatea, să mintă că stingerea Focului Veșnic a fost o greșeală tehnică. Cum așa? Dar ce a fost comunicatul Ministerul Apărării?
Oare nu ar fi fost mai corect să se spună adevărul că s-a luat această decizie sau poate Ministerul Apărării a luat această decizie care, în opinia premierului sau a guvernului este o eroare pe care iată! o corectăm? Și era suficient. Nu mai era necesar ca premierul să spună public o minciună la televiziunea publică.

Poate doamna Natalia Gavrilița nu știe, dar minciuna este un păcat pentru săvârșirea căruia păcătosul poate ajunge în iad. Iar focul gheenei, cu adevărat, este veșnic, pe el nu-l pot stinge angajații companiei Chișinău-Gaz.

В Кишиневе зажгли Вечный огонь - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
A fost reaprins Focul Veșnic din Capitală - Video
Fluxul de știri
0