Editoriale
Editorialiștii Sputnik și RIA Novosti analizează procesele politice și sociale din țara noastră și din lume și fac pronosticuri privind evoluțiile ulterioare

Pomelnicul lui Nemerenco sau cine numără morții în Moldova

© Sputnik / Valery Titievsky / Accesați arhiva multimediaCadavru la o morgă
Cadavru la o morgă - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Abonare
Cum poți să ai încredere în sistemul de sănătate, în medici, în Ministerul Sănătății dacă aceștia nu știu nici măcar să numere morții de COVID-19 la sfârșitul zilei?
Asta chiar depășește orice limită: Ministerul Sănătății a raport astăzi cu șase cazuri de deces de COVID-19 mai mult decât au fost în realitate, ajungând la înfricoșătoare cifră de 60 de decedați în 24 de ore, dat fiind că anterior, adică atunci când aceștia ar fi murit de COVID-19, ei nu ar fi fost trecuți, din cauza unei neconformități, în catastiful celor morți de COVID-19.
Domnilor guvernanți sau, mai bine zis, doamnelor de la guvernare, ce e cu prostia asta? Cum vine asta că sute de morți de COVID-19 nu au fost raportați ca morți de COVID-19? Păi sistemul sănătății, DVS. personal nu sunteți în stare nici măcar morții să-i numărați, nu mai spun să tratați pacienții?
Și dacă nu ați știut să numărați până acum morții, de ce astăzi îi adăugați pe răposații de ieri la statistica de astăzi? De ce ați anunțat 60 de morți de COVID-19, dacă astăzi au murit, așa cum tot DVS. anunțați, nu 60, ci 54 de pacienți?

Ce explicație aveți pentru prostia asta? Ce spune ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, ce explicație are ea sau ea știe doar să vină cu amenințări la adresa cetățeanului cu amenzi de sute de mii de lei?

I-am auzit de atâta ori pe responsabilii din Sănătate, pe Ala Nemerenco și alții plângându-se că avem o rată joasă a celor vaccinați, că moldovenii nu vor să se vaccineze. Și de aici tot felul de invective la adresa lor: că sunt niște troglodiți, cavernoși, primitivi, că nu sunt progresiști, refuză să meargă în pas cu progresul, cu lumea civilizată și alte aberații pe această linie. Aiurea! Ca un om normal să accepte să se vaccineze trebuie să aibă încredere în sistemul de sănătate, în cei din fruntea Ministerului Sănătății, care îi îndeamnă și chiar îi somează să se vaccineze.
Cum poți să ai încredere în sistemul de sănătate, în medici, în Ministerul sănătății dacă aceștia nu știu nici măcar să numere morții de COVOD-19 la sfârșitul zilei?
Centrul de Medicină Legală - Sputnik Moldova, 1920, 10.11.2021
Coronavirus
Scandalos: Cum Ministerul Sănătății numără morții de COVID-19
Fluxul de știri
0