Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Guvernatorul Găgăuziei s-a întâlnit cu președintele parlamentului din Sankt Petersburg

© Guvernatorul Găgăuziei Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Alexandr Beliskii, președintele Adunării Legislative din Sankt Petersburg
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Alexandr Beliskii, președintele Adunării Legislative din Sankt Petersburg - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, s-a întâlnit cu Alexandr Beliskii, președintele Adunării Legislative din Sankt Petersburg.
CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei bașcanului Găgăuziei în Federația Rusă, unde a participat la Forumul Femeilor Eurasiatice.
La începutul întrevederii, Bașcanul Găgăuziei l-a felicitat pe dl Beliskii cu alegerea sa în funcția de șef al organului legislativ din Sankt Petersburg și i-a urat o muncă productivă și de succes.
Comrat Gagauz Yeri - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Moldova și Rusia
Găgăuzia și Sankt Petersburg: Plan de acțiuni comune
Irina Vlah și Alexandr Beliskii au discutat despre perspectivele cooperării dintre regiuni, concentrându-se asupra posibilităților de cooperare interparlamentară.
În cadrul întrevederii, s-a convenit semnarea unui acord de cooperare între Adunarea Populară a Găgăuziei și organul legislativ din Sankt Petersburg. Documentul va fi semnat în viitorul apropiat în timpul vizitei unei delegații din Sankt Petersburg în Găgăuzia.
"Avem necesitate de exemple bune de parlamentarism și de dialog constructiv și reciproc respectuos. Suntem interesați să învățăm din experiența parlamentarilor din Sankt Petersburg privind dezvoltarea culturii parlamentarismului în Găgăuzia, în special, și în Republica Moldova, în general. În acest fel, sperăm să contribuim la creșterea eficienței Adunării Populare, ceea ce va accelera dezvoltarea social-economică a Găgăuziei", a menționat Irina Vlah.
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a participat la o ședință de lucru cu șefii instituțiilor medicale și primarii localităților din Autonomie - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
Irina Vlah: De zece luni aștept o întâlnire cu Sandu
Fluxul de știri
0