Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah: De zece luni aștept o întâlnire cu Sandu

© Photo : Пресс-служба Башкана Гагаузии Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a participat la o ședință de lucru cu șefii instituțiilor medicale și primarii localităților din Autonomie
Guvernatorul Găgăuziei, Irina Vlah, a participat la o ședință de lucru cu șefii instituțiilor medicale și primarii localităților din Autonomie - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Bașcanul UTA Găgăuzia este nemulțumită că până în prezent nu a avut o întrevedere cu președintele Maia Sandu.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Un dialog între UTA Găgăuzia și Chișinău lipsește cu desăvârșire, iar conducerea țării a făcut pași neprietenești față de autonomie și cetățenii ei. Declarația a fost făcută de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, în cadrul unei emisiuni televizate. Irina Vlah susține că la zece luni de la învestirea în funcție a Maiei Sandu nu a avut nicio întrevedere oficială.
Irina Vlah  - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Moldova și Rusia
Bașcanul Găgăuziei - într-o vizită în Rusia: Cu cine se va întâlni
Mai mult, bașcanul o acuză pe președintele țării că spune minciuni. Vlah a menționat că o astfel de abordare a președintelui în raport cu liderul autonomiei găgăuze este greșită.

„Astăzi avem o problemă - lipseşte dialogul în totalitate cu Chişinăul. Au trecut zece luni de când a fost ales preşedintele ţării. Nu am avut nicio întrevedere cu doamna preşedinte. Din păcate, în acest timp nu a existat posibilitatea să discutăm vreun subiect. În tot acest timp, am văzut mai mulţi paşi neprieteneşti în faţă de autonomie şi cetăţenii autonomiei”, a declarat Irina Vlah.

Bașcanul a mai spus că este nedumerită de ce nu a fost invitată la ceremonia de învestire în funcție a președintelui țării. La fel, Vlah consideră un pas neprietenesc excluderea, la inițiativa Maiei Sandu, a bașcanului din Consiliul Suprem de Securitate. Liderul autonomiei găgăuze susține că nu a fost invitată și nici măcar informată despre vizita șefului statului în autonomie.
Башкан Гагаузии Ирина Влах провела заседание по теме вакцинации от COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Politică
Bașcanul Irina Vlah l-a acționat în judecată pe președintele Parlamentului Igor Grosu
„Doamna preşedinte a venit în Găgăuzia, iar conducerea autonomiei nici nu a fost informată. Am aflat despre vizita preşedintelui de la primarii noştri, care au primit invitaţii de la administraţia prezidenţială. Ca răspuns, am auzit o minciună, precum că președintele nu era organizatorul evenimentului, ea fiind invitată de primari. Deși am văzut invitațiile semnate de președinte. Această minciună m-a indignat”, spune Vlah.
Başcanul Găgăuziei, spune că aşteaptă ca vocea ei să fie auzită și să înceapă discuțiile referitoare la problemele autonomiei, inclusiv, studierea limbii române în regiune. Nici Președinția și nici Guvernul nu au venit cu o reacție la declarațiile Irinei Vlah.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.05.2021
Societate
Sandu, către locuitorii UTA Găgăuzia: Sper că în curând ne vom vedea
Fluxul de știri
0