Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Găgăuzia și Sankt Petersburg: Plan de acțiuni comune

© Sputnik / Mihai CarausComrat Gagauz Yeri
Comrat Gagauz Yeri - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Bașcanul Găgăuziei s-a întâlnit cu președintele Comisiei pentru Relații Externe din Sankt Petersburg, Evghenii Grigoriev.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. Un Plan de acțiuni de cooperare între UTA Găgăuzia și Sankt Petersburg pentru anii 2021-2024 va fi elaborat în scurt timp. Despre aceasta au decis bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și președintele Comisiei pentru Relații Externe din Sankt Petersburg, Evghenii Grigoriev, care au avut o întrevedere.
Irina Vlah  - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Moldova și Rusia
Bașcanul Găgăuziei - într-o vizită în Rusia: Cu cine se va întâlni
Planul de acțiuni se înscrie în Acordul de cooperare comercială, economică, științifică, tehnică și umanitară semnat anterior între UTA Găgăuzia și Sankt Petersburg.
„Din momentul semnării Acordului, s-au făcut lucrări creative importante. Zeci de proiecte sociale și umanitare au fost implementate, au fost stabilite noi legături între cercurile de afaceri din Găgăuzia și Sankt Petersburg. În același timp, există o rezervă uriașă de creștere a intensității potențialului relațiilor noastre în așa domenii precum practica parlamentarismului, industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT”, a menționat Irina Vlah în cadrul întrevederii.
În cadrul întrevederii, s-a ajuns și la un acord privind implementarea unui proiect în Găgăuzia pentru construcția parcului „Sankt Petersburg”. Asta după ce bașcanul a accentuat că dezvoltarea infrastructurii socio-economice este o prioritate pentru conducerea Găgăuziei.
Президент РФ В. Путин встретился с главой Адыгеи М. Кумпиловым - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
Putin: Este necesară valorificarea potențialului serviciilor speciale ale statelor CSI
Fluxul de știri
0