Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Iată cine a fost ales Procuror General în locul lui Stoianoglo

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Membrii Consiliului Superior al Procurorilor au decis astăzi cine va ocupa funcția de procuror general interimar.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Dumitru Robu a fost numit procuror general interimar, după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut. Decretul de numire în funcție a lui Dumitru Robu urmează să fie semnat de președintele țării, Maia Sandu.
Pentru funcția de procuror general interimar inițial au fost propuse două candidaturi. Este vorba de Dumitru Robu și Victoria Furtună.
Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Cine este Dumitru Robu, candidatul propus la funcția de procuror general interimar
În cadrul ședinței de numire a procuror general interimar, liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, i-a acuzat pe cei doi candidați că "fac circ împreună" și ambii au făcut presiuni asupra lui pe mai multe cazuri penale intentate pe numele fostului primar general al Capitalei.
"Este strigător la cer ce se întâmplă. Ce fel de reforma a justiției, cu așa candidați la funcția de procuror general?", a spus Chirtoacă.
Amintim că membrii CSP s-au întâlnit astăzi în ședință după ce ieri, Alexandr Stoianoglo a fost reținut chiar în sediul Procuraturii Generale, de unde la ora 18:00 urma să suțină un briefing de presă. Tema nu a fost anunțată, dar cel mai probabil, Stoianoglo urma să vină cu o reacție la decizia procurorului Anticorupție, desemnat tot ieri de CSP să inițieze o anchetă privind acțiunile fostului procuror general, de a iniția urmărirea penală pe numele acestuia.
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Oficial: Alexandr Stoianoglo a fost reținut - Video
După mai multe acțiuni de urmărire penală și percheziții în biroul procurorului general, mascații SIS l-au scos încătușat pe Stoianoglo din sediul Procuraturii, iar procurorul pe acest caz a confirmat reținerea sa pentru 72 de ore.
Olesea Stamate - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Olesea Stamate, despre reţinerea lui Stoianoglo
Fluxul de știri
0