Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Dumitru Robu, candidatul propus la funcția de procuror general interimar

© Photo : Captură ecran / RliveDumitru Robu
Dumitru Robu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Dumitru Robu a fost propus astăzi de membrii CSP la funcția de procuror general interimar, după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Dumitru Robu s-a născut pe 2 noiembrie 1980 în oraşul Nisporeni. El este căsătorit și are doi copii.
Dumitru Robu a învăţat la Facultatea de Drept a Universității de Studii Umanistice din Moldova, iar la 25 de ani, în 2006, și-a început cariera de procuror în cadrul Procuraturii raionului Florești.
În 2013 a fost numit procuror în Secţia combatere trafic de fiinţe umane din cadrul Procuraturii Generale, iar în iulie 2016 a fost numit în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.
În 2018 a fost numit în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Oficiul Principal, pentru un mandat de 5 ani.
Anterior, Robu a ocupat funcţia de procuror general interimar în 2019, timp de aproape cinci luni, din iulie şi până în decembrie. Atunci în fruntea Guvernului era actualul preşedinte, Maia Sandu. El a fost numit atunci prin decret prezidenţial semnat de fostul şef de stat, Igor Dodon.
Dumitru Robu are şi câteva menţiuni obţinute de-a lungul carierei. Prin ordinul Procurorului General a fost decorat cu Insigna de piept „Eminent al Procuraturii” şi Medalia „Pentru serviciu impecabil” de clasa III.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
Cine sunt candidații propuși la funcția de Procuror General în locul lui Stoianoglo
Membrii CSP s-au întâlnit astăzi în ședință după ce ieri Alexandr Stoianoglo a fost reținut chiar în sediul Procuraturii Generale, de unde la ora 18:00 urma să susțină un briefing de presă. Tema nu a fost anunțată, dar cel mai probabil, Stoianoglo urma să vină cu o reacție la decizia procurorului Anticorupție, desemnat tot ieri de CSP să inițieze o anchetă privind acțiunile fostului procuror general, de a iniția urmărirea penală pe numele acestuia.
După mai multe acțiuni de urmărire penală și percheziții în biroul procurorului general, mascații SIS l-au scos încătușat pe Stoianoglo din sediul Procuraturii, iar procurorul pe acest caz a confirmat reținerea sa pentru 72 de ore.
Fluxul de știri
0