Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Oficial: Alexandr Stoianoglo a fost reținut - Video

© Sputnik / Mihai CarausЗадержание генерального прокурора Александра Стояногло
Задержание генерального прокурора Александра Стояногло - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Alexandru Stoianoglo a fost reținut. Informația a fost confirmată de procurorul pe acest caz, Victor Furtună.
CHIȘINĂU, 5 oct - Sputnik. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut. Acesta a fost scos încătușat cu câteva clipe în urmă de mascații Serviciului de Informații și Securitate din din sediul Procuraturii generale.
Stoianoglo a declarat că "revenim la statul capturat". Acesta a mai spus că reținerea sa „este o răzbunare din partea președintelui țării”.
 Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Dodon, plecat din țară: Stoianoglo a fost arestat
Ulterior, în fața presei a apărut procurorul pe acest caz, Victor Furtună, desemnat astăzi de CSP să inițieze o anchetă privind acțiunile lui Stoianoglo.
„Au avut loc acțiuni de urmărire penală și reținerea după prechezițiile din biroul de serviciu al domnului Stoianoglo”, a declarat Furtună.
Potrivit acestuia, procurorul genrral este învinuit de abuz de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, corupere pasivă și darea declarațiilor mincinoase. Stoianoglo a fost reținut pentru 72 de ore, iar la expirarea acestui termen să se facă un nou demers cu privire la prelungirea termenului de arest. În aceste momente se efectuează percheziții la domiciliul procurorului general.
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
A desemnat sau nu CSP procurorul general interimar: Ce spune Litvinenco
Fluxul de știri
0