Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A desemnat sau nu CSP procurorul general interimar: Ce spune Litvinenco

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor nu s-a întrunit în ședință din lipsă de cvorum.
CHIȘINĂU, 6 oct - Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor se va întruni în ședință mâine, 6 octombrie, pentru a desemna un candidat la funcția de procuror general interimar. Despre aceasta a anunțat, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco după încercarea din această seară de a întruni membrii CSP în ședință.
Sergiu Litvinenco - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
A fost sau nu reținut Stoianoglo - Iată ce spune Litvinenco
Potrivit lui Litvinenco, în acaestă seară au fost prezenți doar șapte din cei 12 membri ai CSP.
„Respectiv am constatat lipsa cvorumului, deoarece dacă ne raportăm la numărul de 12 membri prevăzut de lege, cinci membri nu au fost prezenți. În cazul celui de-al 12-lea mebru este un blocaj artificial creat de Stoianoglo, care nu a dorit să-l accepte în calitate de mebru”, a declarat Litvinenco.
Procurorul general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2021
Politică
Mass-Media: Alexandr Stoianoglo - reținut
Acesta mai susține, că la ședința din această seară, deși fără cvorumul necesar, cei prezenți au făcut un schimb de opinii despre cine va fi numit procuror general interimar. Ministrul a precizat că nu are acceptul colegilor săi să dea mai multe detalii cu referire la discuțiile abordate. Acesta a lăsat însă să se înțeleagă că cel mai probabil mâine va fi cunoscut numele procurorului general interimar. Totodată, Sergiu Litvinenco a anunțat că mâine, începând cu ora 10:00, membrii CSP se vor convoca în ședință pentru a desemna un candidat la funcția de procuror general interimar, așa cum prevede legea.
Alexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Politică
Ciurea: Actuala guvernarea va încerca să îngenuncheze CSP pentru a-l demite pe Stoianoglo
Amintim, CSP s-a întrunit astăzi în ședință în cadrul căreia a decis anchetarea acțiunilor lui Stoianoglo. Ulterior, procurorul Anticorupție desemnat pentru investigarea anchetei a pornit urmărirea penală pe numele procurorului general. La scurt timp, Procuratura Generală a anunțat pentru ora 18:00 un briefing de presă al lui Alexandr Stoianoglo. Briefing-ul nu a mai avut loc din cauză că Stoianoglo ar fi fost reținut, informație neconfirmată oficial nici până la această oră. Cert este că mascații Serviciului de Informații și Securitate au efectuat percheziții la sediul Procuraturii Generale.
Fluxul de știri
0