Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciurea: Actuala guvernarea va încerca să îngenuncheze CSP pentru a-l demite pe Stoianoglo

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaAlexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021
Alexandr Stoianoglo la ședința plenară din 22 martie 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Comentatorul politic Corneliu Ciurea este de părere că actuala guvernare vrea cu orice preț demisia procurorului general.
CHIȘINĂU, 4 oct – Sputnik. Presiunile asupra Consiliului Superior al Procurorilor pentru a-l îngenunchea pe procurorul general, Alexandr Stoianoglo, sunt diabolice. Precizarea a fost făcută în studioul Sputnik Moldova de comentatorul politic Corneliu Ciurea.
Президент Молдовы Майя Санду встретилась с заместителем помощника государственного секретаря США по Центральной и Восточной Европе Робин Дунниган - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Politică
Maia Sandu, întrevedere cu oficial american - detalii
Potrivit acestuia, disputa între partidul de guvernare și Stoianoglo ar putea lua sfârșit până la sfârșitul acestui an.
„PAS vrea să tranșeze această dispută cât mai curând posibil. Eu cred că până în noiembrie-decembrie. Acum, noi nu știm care este raportul de forțe în Consiliul Superior al Procurorilor – instituția care va lua o decizie cu privire la procurorul general. Sper foarte mult să aibă suportul necesar pentru a rămâne în funcție, dar cu siguranță că presiunile asupra CSP sunt de-a dreptul diabolice. Vedem că și astăzi a existat un atac din partea puterii asupra președintelui Consiliului Superior al Procurorilor. Sunt convins că actuala guvernarea va încerca să îngenuncheze CSP pentru a-l demite pe Stoianoglo”, a precizat Corneliu Ciurea.
Amintim, Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la verificarea constituționalității modificărilor operate la Legea cu privire la Procuratură. Ceea ce presupune undă verde pentru inițierea procesului de demitere a procurorului general.
Nicolae Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Politică
Popescu: Declarațiile lui Stoianoglo, un act periculos în relația cu partenerii externi
Fluxul de știri
0