Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Gazoductul Iași-Ungheni este pe deplin funcțional

© Photo : Ministerul Economiei și InfrastructuriiGazoductul Iași-Ungheni
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Abonare
Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este de astăzi pe deplin funcțional.
CHIȘINĂU, 4 oct - Sputnik. Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău este de astăzi, 4 octombrie, pe deplin funcțional, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Potrivit acestuia, vestea i-a fost dată în cadrul unei întâlniri cu directorul general Transgaz România, Ion Sterian, și cu administratorul Eurotransgaz, Nicolae Faranga Dan.
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2021
Societate
Sute de kilometri de gazoduct vor fi construiți în țară
„După mulți ani de muncă, birocrație, procese, conducta Iași-Chișinău ne oferă acces la piața energetică europeană, dealtfel, am și discutat cu oficialii români despre oportunitatea de a livra gaze naturale prin această conductă în perioada următoare”, a scris Spînu pe canalul să de Telegram.
Gazoductul Iași-Ungheni - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Societate
Șeful Moldovagaz, despre avantajele gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău pentru Moldova
Precizăm, capacitatea gazoductului Iași-Ungheni a fost crescută, pe ambele sensuri, și de ieșire din România spre Moldova, și invers. Noua capacitate tehnică majorată este disponibilă de la 1 octombrie. În anul 2020, când a fost finalizat și de când este operațional, gazoductul avea o capacitate de transport de 1,5 milioane de metri cubi pe relația România-Republica Moldova, și 200.000 de metri cubi pe relația Republica Moldova-România. Așadar pe sensul către țara noastră capacitatea tehnică a fost crescută de 3,3 ori, iar pe sensul invers, de 4,6 ori.
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Economie
Contract avantajos între Ungaria și Gazprom: Ce trebuie să învețe Chișinăul
Fluxul de știri
0