Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sute de kilometri de gazoduct vor fi construiți în țară

© Sputnik / Pavel Palamarchuk / Accesați arhiva multimediaКомпрессорная установка Креховского месторождения природного газа
Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 500 de kilometri de gazoduct vor fi construiți în țară. Asta după ce în 2020 Moldovagaz a mai construit 132 de kilometri de rețea.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. „Moldovagaz” informează că peste 130 de kilometri de gazoduct s-au construit în 2020 în 58 de localități din țară, iar pentru asta s-a achitat 59 de milioane de lei.

Plită cu gaz - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii consumă tot mai multe gaze: Câți au fost deconectați pentru datorii
Potrivit instituției, în perioada 2021-2022 este preconizată construcția a aproximativ 550 de kilometri de gazoduct nou. Dintre aceștia, 150 revin rețelelor interrurale.

Investițiile în rețelele de distribuție a gazelor vor constitui aproximativ 290 de milioane de lei, inclusiv TVA. Totodată, Moldovagaz informează că a crescut numărul consumatorilor de gaze. Astfel, în 2020, cifra a depășit 754 de mii, o creștere cu 18 mii de consumatori.

Cifra consumatorilor casnici noi constituie circa 17,7 de mii, iar a celor noncasnici – 344 de mii.

Volumul total al gazelor naturale consumate în anul 2020 a constituit 986,9 milioane de metri cubi. Indicatorul respectiv este cu aproximativ 30 de milioane de metri cubi mai scăzut în comparație cu anul 2019, ceea ce este legat cu situația pandemică și iarna caldă.  

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0