Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova se împrumută din nou: Aproape 25 de milioane de euro

© AFP 2024 / PHILIPPE HUGUENValuta EURO, bancomat
Valuta EURO, bancomat - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Republica Moldova nu mai face față crizei pandemice și a decis să efectueze o finanțare adițională.
CHIȘINĂU, 30 sept – Sputnik. Aproape 25 de milioane de euro, finanțare adițională, vor ajunge în țara noastră după ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”.
валюта  - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Coronavirus
Statul s-a împrumutat cu peste 24 de milioane de euro: Pentru ce a fost luat creditul
În acest sens, deputații au votat în prima lectură proiectul care prevede finanțarea adițională sub formă de credit în valoare de 24,8 de milioane de euro, semnat la 9 august 2021. Potrivit ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, prezentă la ședința Parlamentului pentru a prezenta proiectul, acești bani vor fi utilizați în special pentru sporirea procesului de vaccinare la nivel național, fără a face un raport concret pentru ce exact vor fi cheltuiți acești bani. În această ordine de idei, deputații au cerut informații concrete pe ce vor fi chelutite cele aproape 25 de milioane de euro.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2021
Analize și opinii
Cetățenii vor putea să-i împrumute statului bani direct: Iată ce a decis Guvernul
În apărarea sa, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a precizat că acest credit are scopul susținerii implementării procesului de imunizare anti-COVID-19 la nivel național. Mai exact este vorba de acoperirea costurilor pentru achiziția vaccinurilor, asistența tehnică inițială pentru stabilirea aranjamentelor instituționale și elaborarea politicilor.
Elena Neaga - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Societate
Împrumută bani pentru a se trata de COVID: Cum se descurcă oamenii din satele Moldovei
La fel, banii vor fi investiți în sistemele lanțului frigorific, gestionarea deșeurilor medicale. Împrumutul se oferă pe un termen de 30 de ani, cu o perioadă de grație de 5 ani. Creditul urmează a fi rambursat în cote semianuale plătibile la fiecare dată de 15 martie și 15 septembrie.
Fluxul de știri
0