Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Împrumută bani pentru a se trata de COVID: Cum se descurcă oamenii din satele Moldovei

© Photo : Facebook / Elena NeagaElena Neaga
Elena Neaga - Sputnik Moldova, 1920, 16.04.2021
Abonare
Situația pandemică în Republica Moldova nu este deloc optimistă. Zilnic se înregistrează un număr mare de noi infectări și decese. Cum stau lucrurile în comuna Bălășești, raionul Sângerei, am aflat de la primarul Elena Neaga.
Comuna cu cele mai puține cazuri de COVID: Ce spun autoritățile

În cadrul emisiunii "La Ordinea Zilei", primarul Elena Neaga a mărturisit că, spre deosebire de alte regiuni, în localitatea pe care o reprezintă numărul cazurilor de COVID-19 nu este atât de mare, aceasta fiind una dintre comunele în care sunt înregistrate cele mai puține cazuri. De la începutul pandemiei și până în prezent, doar 24 de persoane s-au îmbolnăvit de coronavirus.

Ludmila Ceaglîc - Sputnik Moldova, 1920, 10.04.2021
Fără medic de familie și farmacie: Situația într-o localitate din Moldova
"Dintre acestea, doar zece persoane au fost internate și din păcate avem și un deces. Restul s-au tratat la domiciliu, unii fiind asimptomatici, dar care oricum au luat tratament acasă", a precizat pentru Sputnik Moldova Elena Neaga.

Potrivit primarului, comuna nu duce lipsă de specialiști, iar pacienții se pot adresa după primul ajutor la medicii de familie. De asemenea, este și farmacie care activează șase zile pe săptămână și dispune de toate medicamentele necesare.

Cu toate acestea, Elena Neaga spune că problemă cu care se confruntă localnicii este lipsa locurilor de muncă cu salarii decente. Acest lucru îi bate simțitor la buzunar pe cei care se îmbolnăvesc de COVID-19.

"Tratamentul la domiciliu este destul de costisitor – în jur de patru mii de lei. Pentru oamenii de la sate este o sumă imensă. Unii procurau medicamente pe datorie, alții erau ajutați de rudele de peste hotare. Este foarte greu la acest capitol", a subliniat primarul.

În comuna Bălășești, formată din satele Bălășești și Sloveanca, sunt aproximativ 2600 de locuitori. În prezent, aici sunt înregistrate doar două cazuri active de COVID-19.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0