Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Statul s-a împrumutat cu peste 24 de milioane de euro: Pentru ce a fost luat creditul

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта  - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Abonare
Republica Moldova s-a împrumutat cu 24,8 milioane de euro. Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19”.
CHIȘINĂU, 15 sept - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, miniștrii au aprobat ratificarea Acordului de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare privind Proiectul „Răspuns de Urgență la COVID-19 – finanțare adițională”, care a fost semnat la 9 august.
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 28.04.2021
Societate
Banca mondială ne oferă credit de aproape 25 de milioane de euro pentru vaccin
Astfel, Acordul presupune împrumutul de 24,8 milioane de euro din partea Republicii Moldova pentru „implementarea procesului de imunizare anti COVID-19 la nivel național, prin achiziționarea de vaccinuri, investiții în sistemele lanțului frigorific, gestionarea deșeurilor medicale, sisteme informaționale în sănătate, precum și asistență tehnică destinată fortificării capacităților de implementare a procesului de imunizare”.
Astfel, în urma ratificării Acordului, Guvernul și alte instituții ale statului urmează să întreprindă măsurile necesare pentru realizarea prevederilor acestuia, iar Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene trebuie să notifice Asociația Internațională pentru Dezvoltare despre ratificarea Acordului nominalizat.
Fluxul de știri
0