Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Grosu: UE este partenerul strategic al Republicii Moldova

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova Встреча спикера парламента Молдовы Игоря Гросу и посла Украины в Молдове Марко Шевченко
 Встреча спикера парламента Молдовы Игоря Гросу и посла Украины в Молдове Марко Шевченко - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2021
Abonare
Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu președintele Republicii Federale Germania.
CHIȘINĂU, 30 sept- Sputnik. Intensificarea cooperării interparlamentare, comercial-economice, culturale, educaționale, în domeniul sănătății, dar și al administrației publice între Republica Moldova și Germania au fost subiecte discutate în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier. Șeful moldovean al Legislativului crede că Forumul de afaceri moldo-german, care s-a desfășurat ieri la Chișinău, va da startul unor noi contacte economice între companiile celor două state.
Визит Франка Вальтера Штейнмайера в Молдову и встреча с Майей Санду - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Cum vede președintele german soluționarea conflictului transnistrean
Totodată, Grosu a apreciat Programul Bundestagului german pentru absolvenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova – o oportunitate excelentă pentru a cunoaște cele mai bune practici ale democrației parlamentare autentice.
„Este dificil să estimăm valoarea asistenței țării Dvs. pentru Moldova și cetățenii ei. Germania este un foarte bun prieten și partener, sunt sigur că în continuare aceste raporturi vor cunoaște o nouă calitate”, a declarat Igor Grosu.
În context, președintele Parlamentului l-a asigurat pe înaltul oficial german că autoritățile vor depune eforturi maxime pentru democratizarea și europenizarea țării. Acesta a mai precizat că Uniunea Europeană este partenerul strategic al Republicii Moldova.
Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Președintele Germaniei, la Chișinău: Avem o colaborare de succes
De cealaltă parte, președintele Germaniei a precizat că Republica Moldova devine un partener interesant pentru multe țări din Uniunea Europeană. Oficialul a încurajat autoritățile de la Chișinău în eforturile de reformarea justiției, combaterea corupției, îmbunătățirea actului de guvernare și a dat asigurări că Germania va sprijini progresele în ceea ce privește transparența și modernizarea europeană a țării noastre.
Vizita președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Germania oferă Moldovei 10 milioane de euro: În ce scop vor fi folosiți banii
Fluxul de știri
0