Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania oferă Moldovei 10 milioane de euro: În ce scop vor fi folosiți banii

© Photo : Facebook / Președinția Republicii MoldovaVizita președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, la Chișinău
Vizita președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Președintele Germaniei se află astăzi într-o vizită oficială de lucru la Chișinău. Frank-Walter Steinmeier a declarat în cadrul unui briefing că a adus Republicii Moldova un pachet de 10 milioane de euro care prevede, inclusiv, asistență tehnică și expertiză.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a adus Republicii Moldova 10 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de șeful statului german, aflat într-o vizită oficială de lucru la Chișinău. Totodată, Frank-Walter Steinmeier a declarat că Germania va ajuta în continuare țara noastră și va sprijini conducerea Moldovei privind crearea unui sistem judiciar independent.
”Am adus cu mine un mic pachet în valoare de circa 10 milioane de euro, prin care vom pune la dispoziție și expertiză, pentru că știm că atunci când este vorba de a dezvolta reformele din sectorul public este nevoiie de expertiză. Acestea nu sunt finele disponibilității noastre de a ajuta, ci suntem sigur dispuși, în funcție de cerințele dumneavoastră să oferim sprijin conducerii politice a Moldovei în ceea ce privește crearea unui sistem judiciar independent”, a declarat președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Maia Sandu: Germania - unul dintre partenerii principali ai Republicii Moldova
Totodată, șeful statului german a comunicat că țara sa este dispusă să-și întărească implicarea economică în Republica Moldova. El a precizat că colaborarea este bazată pe proiecte de investiții urgente și stringente cum ar fi managementul deșeurilor și alimentarea cu apă potabilă.
”Având în vedere generația tânără, este important să oferim perspective de viitor, este motivul pentru care cooperarea dintre Germania și Moldova trebuie revigorată. Trebuie amplificat procesul pentru a crea locuri de muncă astfel încât tânăra generație să aibă un motiv de a rămâne acasă, să participe la procesele de reforme”, a afirmat Frank-Walter Steinmeier.
În concluzie, președintele german a reiterat sprijinul țării sale pentru Republica Moldova, atât în contextul pandemic cât și în cel economic și investițional.
Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Președintele Germaniei, la Chișinău: Avem o colaborare de succes
Amintim că președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 29-30 septembrie.
Pe lângă întrevederile cu Maia Sandu, cu prim-ministrul şi cu reprezentanţii Parlamentului, preşedintele Germaniei va participa la deschiderea unei conferinţe de afaceri și se va întâlni cu beneficiarii Serviciului German de schimb Academic, precum și cu politicienii naționali.
 Frank-Walter Steinmeier  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Va introduce sau nu Germania vize pentru Moldova: Ce spune președintele german
De asemenea, Frank-Walter Steinmeier va vizita Muzeul de Etnografie și Colegiul de Inginerie din Strășeni și va planta un copac în Grădina Botanică din Chișinău.
Fluxul de știri
0