Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum vede președintele german soluționarea conflictului transnistrean

© Photo : Facebook / Președinția Republicii MoldovaВизит Франка Вальтера Штейнмайера в Молдову и встреча с Майей Санду
Визит Франка Вальтера Штейнмайера в Молдову и встреча с Майей Санду - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că în ultimii cinci ani lucrurile nu s-au schimbat în ceea ce ține de soluționarea problemei transnistrene.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. În cadrul conferinței de presă susținute la Chișinău împreună cu președintele moldovean, Maia Sandu, președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, a fost întrebat de jurnaliști cum apreciază procesul de reglementare a problemei transnistrene. Steinmeier a spus că de la ultima sa vizită în Moldova de acum cinci ani, situația nu s-a schimbat. Dar președintele german s-a arătat convins că autoritățile de la Chișinău întreprind acțiunile necesare ca conflictul transnistrean să nu se agraveze.
"De acum cinci ani când am fost prima oară aici, în țara Dumneavoastră, lucrurile nu s-au schimbat, însă respect faptul că doamna președinte și Guvernul pun accentul foarte puternic pe continuarea procesului reformator în Moldova. Este un punct pe care eu doresc să-l sprijin, așa cum spunem în explicațiile de la începutul discursului meu că acesta este punctul principal al asistenței pe care o acordăm. Sunt convins că în Moldova se întreprind toți pașii necesari pentru ca conflictul cu Transnistria să nu se agraveze și să reușim să soluționăm lucrurile și să întrevedem o de escaladare a situației", a declarat la Chișinău președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier.
Vom menționa că președintele german își continua vizita și pe parcursul zilei de mâine. Joi președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și președintele Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, vor planta arbori la Grădina Botanică din Chișinău.
Президенты Молдовы и Германии Майя Санду и Франк-Вальтер Штайнмайер - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2021
Republica Moldova
Ce s-ar întâmpla dacă Putin ar spune despre Moldova ceea ce a zis Steinmeier
Fluxul de știri
0