Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Va introduce sau nu Germania vize pentru Moldova: Ce spune președintele german

© AP Photo / Fernando Vergara Frank-Walter Steinmeier
 Frank-Walter Steinmeier  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Președintele Germaniei a dezmințit o informație ce ține de liberalizarea regimului de vize pentru Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 29 sept - Sputnik. Informația că Republica Moldova ar putea rămâne fără regim liberalizat de vize cu Uniunea Europeană este una falsă. Dezmințirea a fost făcută de președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în cadrul unui briefing comun cu Maia Sandu.
Frank-Walter Steinmeier - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Președintele Germaniei, la Chișinău: Avem o colaborare de succes
Oficialul neagă existența intenției de anulare a regimului de vize Moldova-Uniunea Europeană, care potrivit presei europenei ar fi fost discutată de Germania, Italia și Belgia.
„Am citit cu surprindere această informație la aterizarea mea în Republica Moldova. M-am informat de la Ministerul de Interne Federal de la Berlin și am aflat că nu este o știre adevărată. Dacă Guvernul german și-ar propune să-și schimbe poziția față de liberalizarea regimului de vize pentru cetățeni în Germania este vorba pur și simplu de fake news”, a declarat președintele gernam.
De precizat, în presa din europa, ulterior în cea din Republica Moldova, a apărut în această dimineață o informației precum că țara noastră riscă să piardă regimul liberalizat de vize cu Europa din cauza numărului mare de șederi ilegale și a numărului considerabil de solicitări de azil nefondate.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Maia Sandu: Germania - unul dintre partenerii principali ai Republicii Moldova
Fluxul de știri
0