Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu: Germania - unul dintre partenerii principali ai Republicii Moldova

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Abonare
Din luna octombrie, autoritățile din țara noastră și Germania vor demara procesul de recunoaștere a permiselor moldovenești în țara respectivă. Despre asta a anunțat președintele Maia Sandu în urma întrevederii cu omologul său german, Frank-Walter Steinmeier.
CHIȘINĂU, 29 sept – Sputnik. Germania este unul dintre partenerii comerciali principali ai Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de către șeful statului Maia Sandu, după întrevederea cu președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială de lucru la Chișinău.
”Germania a fost întotdeauna un partener de încredere pentru noi. Asistența oferită prin intermediul Ministerului Federal al Cooperării Economice și Dezvoltării, al Ministerului Afacerilor Externe și altor fundații și organizații germane a sprijinit în acești ani programe de infrastructură, eficiență energetică, a promovat democrația, statul de drept și dezvoltare economică. Volumul total al asistenței Germaniei oferit țării noastre în ultimele două decenii a depășit suma de 290 de milioane de euro”, a declarat președintele Maia Sandu.
 Frank-Walter Steinmeier  - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2021
Politică
Președintele Germaniei a ajuns la Chișinău: Cum este întâmpinat
Totodată, Maia Sandu a anunțat că, din octombrie, autoritățile din țara noastră și Germania vor demara procesul de recunoaștere a permiselor moldovenești în țara respectivă.
”Din luna octombrie, am convenit, că vor demara procedurile de recunoaștere reciprocă a permiselor moldovenești în Germania”, a comunicat Sandu.
În cadrul briefingului, Maia Sandu a menționat că, începând cu anul 2022, cetățenii noștri se vor putea angaja legal la munci sezoniere în agricultură în Germania. Va fi posibil după ce, recent a fost semnat un Acord în acest sens.
Amintim că președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier întreprinde o vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 29-30 septembrie.
Pe lângă întrevederile cu Maia Sandu, cu prim-ministrul şi cu reprezentanţii Parlamentului, preşedintele Germaniei va participa la deschiderea unei conferinţe de afaceri și se va întâlni cu beneficiarii Serviciului German de schimb Academic, precum și cu politicienii naționali.
De asemenea, Frank-Walter Steinmeier va vizita Muzeul de Etnografie și Colegiul de Inginerie din Strășeni și va planta un copac în Grădina Botanică din Chișinău.
Fluxul de știri
0