Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gavrilița, întrevedere cu comisarul european pentru justiție: Subiectele discutate

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaGavrilița, întrevedere cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders
Gavrilița, întrevedere cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders - Sputnik Moldova, 1920, 28.09.2021
Abonare
Reforma justiției și măsurile anticorupție au constituit subiectele întrevederii de la Bruxelles a prim-ministrului Natalia Gavrilița și Didier Reynders, comisarul european pentru justiție.
CHIȘINĂU, 28 sept – Sputnik. Reforma sectorului justiției este una dintre prioritățile principale ale Guvernului. Declarația a fost făcută de premierul Natalia Gavrilița, în cadrul întâlnirii cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders, la Bruxelles.
”Reforma sectorului justiției este una dintre prioritățile principale ale Guvernului. Vom continua să cooperăm îndeaproape cu UE, precum și cu Consiliul Europei, inclusiv Comisia de la Veneția, pentru a ne asigura că toate elementele reformei sunt conforme cu standardele europene”, a declarat Natalia Gavrilița.
Totodată, prim-ministrul a comunicat că Guvernul de la Chișinău mizează în continuare pe sprijinul Uniunii Europene în reforma justiției, aceasta fiind reflectată și în următoarea agendă de asociere Moldova-UE, negocierile asupra cărora sunt aproape de sfârșit.
Premierul a menționat acțiunile care au fost deja întreprinse sau urmează să fie realizate în contextul reformei justiției - strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției și a planului de acțiune în acest domeniu, modificarea legislației privind conflictul de interese, verificarea judecătorilor și procurorilor.
Наталья Гаврилица и Жозеп Боррель встретились в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Josep Borrell la Bruxelles
Pe final de discuție, Natalia Gavrilița a reiterat deschiderea deplină, ca beneficiar al asistenței UE, pentru cooperarea cu Parchetul European. Totodată, ea l-a invitat pe Didier Reynders să viziteze Republica Moldova pentru a lansa dialogul la nivel înalt în domeniul justiției.
Tot în cadrul întâlnirii, Gavrilița a menționat acțiunile care au fost deja întreprinse sau urmează să fie realizate în contextul reformei justiției - strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției și a planului de acțiune în acest domeniu, modificarea legislației privind conflictul de interese, verificarea judecătorilor și procurorilor.
Ieri, în prima zi a vizitei sale la Bruxelles, Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu șeful diplomației europene, Josep Borrell.
În cadrul unui briefing de presă comun, Josep Borrell a declarat că Uniunea Europeană sprijină „programul ambițios de reforme” a noului guvern, bazat pe statul de drept, reforma justiției și lupta împotriva corupției.
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Președintele Consiliului European
Borrell a asigurat-o pe Gavrilița că UE va continua să ofere sprijin financiar Moldovei în implementarea reformelor și a salutat aspirația guvernului moldovenesc de a dezvolta o asociație politică pentru integrarea economică cu UE.
De asemenea, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru economie. Natalia Gavrilița și-a exprimat recunoștința pentru susținerea de care a beneficiat Republica Moldova prin intermediul programului OMNIBUS MFA și pentru decizia de a fi rambursată cea de-a doua tranșă a asistenței OMNIBUS, în valoare de 50 de milioane de euro, care va ajunge în Moldova la începutul lunii octombrie.
Майя Санду и президент Польши Анджей Дуда - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Editoriale
Tăvălugul majorării prețurilor o va strivi pe Maia Sandu
Fluxul de știri
0