Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Josep Borrell la Bruxelles

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaНаталья Гаврилица и Жозеп Боррель встретились в Брюсселе
Наталья Гаврилица и Жозеп Боррель встретились в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Premierul Republicii Moldova își continuă prima vizită oficială în Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 27 sept - Sputnik. Natalia Gavrilița s-a întâlnit astăzi cu șeful diplomației europene, Josep Borrell, la Bruxelles.
În cadrul unui briefing de presă comun, Josep Borrell a declarat că Uniunea Europeană sprijină „programul ambițios de reforme” a noului guvern, bazat pe statul de drept, reforma justiției și lupta împotriva corupției.
Borrell a asigurat-o pe Gavrilița că UE va continua să ofere sprijin financiar Moldovei în implementarea reformelor și a salutat aspirația guvernului moldovenesc de a dezvolta o asociație politică pentru integrarea economică cu UE.
Premierul Natalia Gavriliţa - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Gavrilița vrea introducerea mecanismelor de șomaj parțial și tehnic
Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate a mai declarat că UE va continua să fie ghidată de principiile integrității teritoriale și suveranității Moldovei în soluționarea conflictului transnistrean.
În timpul discuțiilor, s-a decis reluarea consultărilor bilaterale pentru a identifica modalități de consolidare a cooperării. Părțile vor continua dialogul la ședința Consiliului de asociere Moldova-UE, care va avea loc în octombrie, a spus Borrell.
La rândul său, Natalia Gavrilița a declarat că guvernul Republicii Moldova speră să dezvolte relații cu UE.
„Sunt aici pentru a relansa dialogul dintre țara mea și Uniunea Europeană. Parteneriatul nostru este unul puternic, dar cred că este loc pentru o cooperare și mai profundă și pentru legături politice, economice și sectoriale mai puternice”, a spus ea.
Gavrilița a spus că în lunile următoare, Guvernul se va concentra asupra continuării reformei sistemului de justiție și a luptei împotriva corupției, gestionarea pandemiei COVID-19, promovarea redresării economice și a condițiilor pentru creșterea economică și crearea de noi locuri de muncă, dar și consolidarea instituțiilor statului și reziliența țării.
De asemenea, prim-ministrul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru economie. Natalia Gavrilița și-a exprimat recunoștința pentru susținerea de care a beneficiat Republica Moldova prin intermediul programului OMNIBUS MFA și pentru decizia de a fi rambursată cea de-a doua tranșă a asistenței OMNIBUS, în valoare de 50 de milioane de Euro, care va ajunge în Moldova la începutul lunii octombrie.
Fluxul de știri
0