Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Natalia Gavrilița s-a întâlnit cu Președintele Consiliului European

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaConsiliul Europei
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Abonare
Prim-ministrul Republicii Moldova a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European.
CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Reforma justiției și anticorupție, inclusiv investigarea fraudei bancare, gestionarea pandemiei COVID-19 și pachetul de suport economic și social necesar pentru relansarea creșterii economice au fost subiectele principale abordate în cadrul întrevederii premierului Natalia Gavrilița cu președintele Consiliului European.
Депутаты парламента Молдовы рассматривают вотум доверия правительству Гаврилицы - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Natalia Gavrilița este la Bruxelles: Cu cine se va întâlni
La fel, cei doi oficiali au avut un schimb de opinii referitor la prioritățile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic, care urmează a fi desfășurat în luna decembrie.

„Natalia Gavrilița a mulțumit înaltului oficial european pentru susținerea pe care Consiliul European o oferă țării noastre și a spus că acest suport este extrem de important pentru consolidarea proceselor democratice, reformarea justiției și instituțiilor statului, relansarea economică și crearea locurilor de muncă și creșterea bunăstării cetățenilor”, anunță serviciul de presă al Guvernului.

De cealaltă parte președintele CE a menționat că Uniunea Europeană va susține în continuare Republica Moldova agenda de reforme pe care și-o propune.
APCE - Sputnik Moldova, 1920, 27.09.2021
Politică
Cinci deputați au plecat la Strasbourg: Ce vor face
Premierul și-a exprimat încrederea că actuala vizită va pune bazele pentru impulsionarea relațiilor între Republica Moldova și Uniunea Europeană, astfel încât, în următoarea perioadă, să fie posibilă avansarea dialogurilor la nivel înalt pe securitate, justiție, energie.
Fluxul de știri
0