Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alocațiile lunare de stat: Cuantumul acestora ar putea fi majorat

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2021
Abonare
Cuantumul alocației lunare de stat, pentru unele categorii ale populației, ar putea fi majorat.
CHIȘINĂU, 25 sept- Sputnik. Începând cu 1 octombrie, Cuantumul alocației lunare de stat, pentru unele categorii ale populației, ar putea fi majorat. Dacă va fi votat în lectură finală proiectul de Lege cu privire la protecția socială suplimentară a unor categorii de populație, 37 698 de persoane vor beneficia de o alocație de stat majorată, conform calcului estimativ efectuat de Casa Națională de Asigurări Sociale.
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Societate
Se majorează prestația ajutorului social: Cu cât va crește
Documentul, elaborat și aprobat de Guvern, ulterior transmis Parlamentului și votat în prima lectură, prevede majorarea treptată a cuantumului alocației lunare de stat pentru mai mulți beneficiari. Astfel, pentru persoanele cu dizabilități de pe urma celui de-al doilea război mondial, alocația se va majora cu 550 lei, în funcție de gradul de dizabilitate:
cu dizabilități severe – de la 1000 la 1550 lei
cu dizabilități accentuate – de la 850 la 1400 lei
cu dizabilități medii – de la 775 la 1325 lei.
Tot, cu 550 lei se va majora și alocația persoanelor cu dizabilități de pe urma acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova și persoanelor care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma participării la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl. Astfel, în funcție de gradul de dizabilitate, alocația se va majora:
cu dizabilități severe – de la 800 la 1350 lei
cu dizabilități accentuate – de la 650 la 1200 lei
cu dizabilități medii – de la 575 la 1125 lei.
Pentru soții supraviețuitori ai participanților la cel de-al doilea război mondial sau la acțiuni de luptă în timp de pace, căzuți la datorie, sau ai participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl decedați, ai persoanelor cu dizabilități de pe urma războiului decedate, alocația se va majora de la 500 la 750 lei. De aceeași majorare vor beneficia și copiii acestor categorii de persoane.
Dan Perciun - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Politică
De ce vrea PAS să revizuiască vârsta de pensionare: Explicația deputatului Dan Perciun
Proiectul prevede majorarea alocației de stat, de la 500 la 750 lei și pentru unul dintre părinții participanților la acțiunile de luptă în timp de pace sau la acțiunile de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova căzuți la datorie, participanților la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl, decedați, participanților la acțiunile de luptă din Afganistan, precum și participanților la acțiunile de luptă de pe teritoriile altor state, victimelor reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917–1990.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Politică
Pensia va crește de la 1 octombrie: Proiectul de lege - votat în prima lectură
Circa 75 de persoane, decorate cu ordine și medalii pentru muncă asiduă și serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial, vor dispune de o alocație cu 325 de lei mai mare.
Fluxul de știri
0