Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se majorează prestația ajutorului social: Cu cât va crește

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 22.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cabinetul de Miniștri a decis schimbarea modului de stabilire a ajutorului social. Astfel, prestația ajutorului va crește.
CHIȘINĂU, 22 sept – Sputnik. Prestația ajutorului social va crește. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi indexarea venitului lunar minim garantat. Astfel, la 1 octombrie, venitul lunar minim garantat va fi indexat cu 3,86%.
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății vrea să-i lipsească de indemnizații pe medicii nevaccinați
Potrivit proiectului, nivelul venitului lunar minim garantat, utilizat la evaluarea dreptului la ajutor social după indexare va constitui 1 196 de lei, iar mărimea medie a prestației de ajutor social se estimează la 1 138,50 de lei, constituind o creștere de 42,50 de lei.
Conform analizelor efectuate din Sistemul Informațional Automatizat ,,Asistență Socială”, în primul semestru al anului, numărul mediu de familii beneficiare de ajutor social constituie aproximativ 52 953. Mărimea medie a prestației de ajutor social a constituit 1 096 de lei.
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 22.04.2021
Societate
Cine ar urma să beneficieze de indemnizații majorate
Amintim că venitul lunar minim garantat se indexează în fiecare an, la 1 aprilie și la 1 octombrie. La 1 aprilie, coeficientul de indexare constituie media creșterii anuale a indicilor prețurilor de consum pentru ultimii 3 ani, iar la 1 octombrie – rata inflației înregistrată în primul semestru al anului în curs. Coeficientul de indexare se stabilește de către Guvern.
Fluxul de știri
0