Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pensia va crește de la 1 octombrie: Proiectul de lege - votat în prima lectură

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pensia va crește de la 1 octombrie! Deputații au adoptat în prima lectură modificarea legii cu privire la sistemul public de penii.
CHIȘINĂU, 16 sept - Sputnik. Proiectul de modificare a Legii privind sistemul public de pensii a fost aprobat, astăzi, în prima lectură. Documentul prevede că la determinarea venitului mediu lunar asigurat pentru perioada necontributivă de îngrijire a unui copil cu dizabilitate severă sub vârsta de 18 ani sau a unei persoane cu dizabilitate severă de către unul din părinți, de către tutore sau curator să se ia în considerare salariul mediu lunar pe țară, la data determinării pensiei.
Totodată, se propune acordarea unui supliment de solidaritate beneficiarilor de pensii, a căror pensie calculată este mai mică decât cuantumul pensiei minime.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2021
Politică
Deputații au votat pentru modificarea Constituției: Ce s-ar putea schimba
Pentru anul 2021, cheltuielile necesare pentru acordarea suplimentului de solidaritate constituie 512 712,1 mii lei. Proiectul de modificare a sistemului public de pensii mai prevede dreptul la reexaminarea pensiei persoanelor care activează sau au activat în câmpul muncii după realizarea/reexaminarea dreptului la pensie de dizabilitate, conform unei eșalonări în funcție de stagiul de cotizare realizat după stabilirea pensiei de dizabilitate.
Fluxul de știri
0