Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost ales Avocatul Poporului: Cine este

© Screenshot / Parlamentul Republicii MoldovaЭлектронное голосование в парламенте
Электронное голосование в парламенте - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Abonare
Deputații au ales astăzi un nou Avocat al Poporului. Este vorba de un avocat cu o experiență în domeniu de 15 ani.
CHIȘINĂU, 23 sept - Sputnik. Natalia Moloșag este noul Avocat al Poporului ales de deputați. Candidatura acesteia a fost susținută cu voturile deputaților PAS. Până a fi votată candidatura Nataliei Moloșag, deputatul socialist, Vasile Bolea, a declarat din sala de ședințe a Parlamentului că „misiunea Nataliei Moloșag este de a contribui la schimbarea actualului procuror general, Alexandr Stoianoglo, Avocatul Poporului fiind și membru din oficiu al Consiliului Superior al Procurorilor”.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Politică
Comisie specială pentru desemnarea avocatului poporului
Mai mult, Bolea a precizat că Natalia Moloșag ar fi fost avocatul președintelui Maia Sandu. În replică, candidatul la funcția de Avocat al Poporului a precizat ca ea a fost avocatul concurentului electoral Maia Sandu și nu al președintelui Maia Sandu. După ce cu votul a 57 de deputați, Moloșag a fost votată pentru a îndeplini funcția de ombudsman, președintele Parlamentului, Igor Grosu, i-a urat succes și a îndemnat-o să nu se lase intimidată.
„Niciodată să nu vă lăsați intimidați de politicieni, mnisogini, fricoși, Ei nu știu altceva decât să intimideze, să trișeze, să manipuleze. ei arată mari și fioroși, dar proba contrarie este în fața instanței când aperi drepturile omului”, a declarat Grosu.
În apărarea colegului său de partid, deputatul socialist Vlad Batrîncea, i-a arătat din deget președintelui Parlamentului și l-a îndemnat să asigure „disciplina și să dea dovadă de etică și comportament civilizat”.
Maia Sandu la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Maia Sandu, întâlnire discretă cu fiul lui Soros, la New York
„Domnule Grosu, Parlamentul Republicii Moldova este forul democratic ales de cetățeni. Toți deputații au fost aleși de cetățeni și toți sunt egali. Dumneavoastră aveți atribuția de a modera ședința. Acum am fost martori cum dumneavoastră ați intimidat colegii pe criterii politice. Rog să tratați colegii cu respect. Și domnul Bolea și toți colegii au dreptul să adreseze întrebări candidaților”, a declarat Batrîncea.
Igor Grosu nu s-a abținut să dea replica și a promis că de fiecare dată când va sesiza „bădărănizme, atac la persoană și misoginizm” va reacționa la fel, indiferent de riscuri și amenințări. După aceste dispute, Natalia Moloșag a depus jurământul în fața deputaților.
Icoane făcătoare de minuni - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Coronavirus
Reguli stricte în biserici: Cum se vor desfășura slujbele religioase
Precizăm, în total, 11 persoane au depus dosare la concursul de selectare a candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii cinci ani, rezultate negative la testul de integritate profesională.
Mihail Cotorobai - Sputnik Moldova, 1920, 06.01.2021
Societate
S-a stins din viață avocatul poporului Mihail Cotorobai
Amintim, funcția de avocat al poporului este vacantă după decesul lui Mihail Cotorobai, survenit la începutul acestui an.
Fluxul de știri
0