Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu, întâlnire discretă cu fiul lui Soros, la New York

© AFP 2024 / JOHN ANGELILLOMaia Sandu la ONU
Maia Sandu la ONU - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Abonare
După discursul susținut la tribuna celei de-a 76 reuniuni a Adunării Generale a NATO, președinta Republicii Moldova a avut o întâlnire importantă, despre care se vorbește mai puțin.
BUCUREȘTI, 23 sept – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Prestația președintei Moldovei la sesiunea Adunării Generale a fost apreciată pe plan internațional, dar curg și felicitări de pe plan local.
© Screenshot / Instagram / alexsorosMaia Sandu și Alex Soros
Maia Sandu și Alex Soros - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Maia Sandu și Alex Soros
Nici prezența fizică a Maiei Sandu la New York nu a fost neglijată, mai ales că s-a aflat și de o interesantă întâlnire cu un personaj de top: Alexander Soros, fiul celebrului și controversatului filantrop George Soros.
Interesant este și că Maia Sandu a păstrat discreția în privința acestei întâlniri, în timp ce Alex Soros a făcut-o publică, inclusiv printr-o imagine alături de președintele Republicii Moldova.

”A fost o onoare să mă întâlnesc cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, un reformator angajat și un avocat anticorupție, în timp ce vizitează orașul New York la adunarea generală a ONU“, este mesajul lui Alexander Soros postat pe Twitter și Instagram.

De precizat că Alexander Soros, fiul mijlociu al lui George Soros, este văzut ca succesorul celebrului său tată.
În vârstă de 35 de ani, Alex Soros este vicepreședinte al Fundației pentru Societatea Deschisă, proiectul global al lui George Soros, este unul dintre cei ce conduc organizația Young Global Leaders a Forumului Economic Mondial și membru în conducerea influentei organizații Jewish Funds for Justice.
Urmând politica filantropică a tatălui său, a înființat ”Fundația Alexander Soros”, dedicată promovării justiției sociale și drepturilor omului.
Este prezent în mass media de top din domeniul politic și social, dar alocă timp și producției de film – mai ales din zona justiției și dreptății sociale.
Alexander Soros este și un intelectual remarcabil, doctor în Istorie la Universitatea Berkeley din California și având ample studii în domeniul sociologic.
Tânărul Soros a avut întâlniri cu lideri mondiali, cum ar fi Joe Biden, Emmanuel Macron sau Kamala Harris.
Deci, o întâlnire importantă pentru Maia Sandu, mai ales că Alexander Soros a avut o reacție publică atât de frumoasă.
*** Reacții au apărut deja în urma publicării imaginii cu Maia Sandu și Alexander Soros. Astfel, cunoscutul geostrateg Cozmin Gușă a comentat sec și… semnificativ: ”Nici o surpriză cu MAIA SANDU …”
Fluxul de știri
0