Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Expert: SUA folosesc metode incorecte în lupta cu terorismul internațional

© Inquam Photos / Octav GaneaO persoană purtând un drapel al SUA
O persoană purtând un drapel al SUA - Sputnik Moldova, 1920, 21.09.2021
Abonare
Doctorul în politologie Pavel Midrigan este de părerea că în lupta cu terorismul se merge pe căi absolut incorecte.
CHIȘINĂU, 21 sept – Sputnik. Atâta timp cât Statele Unite ale Americii își imaginează că pot dirija întreaga lume va exista și terorismul. Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către doctorul în politologie Pavel Midrigan.
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 15.09.2021
Rusia
Ministrul rus de Externe despre imixtiunea SUA în alegerile din Rusia: Sunt date serioase
Acesta este de părere SUA sunt cele care a inventat lupta cu terorismul mondial, dar alege căi incorecte față de restul lumii. Potrivit lui Midrigan, mecanismele cu care se luptă împotriva terorismului nu sunt corecte.
„Cu terorismul nu se luptă pe câmpul de luptă. Teroriștii nu ies pe un câmp deschis. Acesta este un altfel de fenomen. Vedem cum SUA își fortifică bazele militare în coastele noastre, România, Bulgaria, Polonia, etc. Și ne întrebăm ce legătură are asta în lupta cu terorismul. Pentru asta nu este nevoie de baze militare”, a precizat politologul.
În context, doctorul în politologie a reamintit de eșecurile Statelor Unite în mai multe state.
NATO - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Politică
Expert: Prezența NATO este inutilă și chiar periculoasă
„Vedem că în Siria nu s-a terminat terorismul, nu știm care este soarta Afganistanuli. (...) SUA vor să facă mai multe state democratice, dar nici nu știm ce e aia democrație. Mai ales că fiecare popor are tradițiile sale. Ce generează terorismul? Atât timp cât SUA își imaginează că pot dirija întreaga lume, atât timp va exista și terorismul”, a punctat Midrigan.
11 сентября 2001 - Sputnik Moldova, 1920, 11.09.2021
Politică
Au trecut 20 de ani de la atentatul terorist din SUA: Cu ce mesaj vine Maia Sandu
Mai mult, Midrigan este de părere că SUA duc o politică duplicitară, motiv pentru care nu mai sunt credibile, iar Afganistanul este cel mai clasic exemplu în acest sens.
„Afganistanul este cel mai clasit exemplu când SUA nu poate face nimic de unele singure. SUA duce o politică duplicitară, motiv pentru care nu mai sunt credibile. Statele Unite folosesc metode incorecte față de restul lumii pentru a-și atinge scopurile, iar NATO este un ostatic”, a mai spus Pavel Midrigan.
Возложение цветов к посольству России в годовщину теракта в Беслане  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Moldova și Rusia
Ambasadorul Rusiei la Chișinău - mesaj în memoria victimelor atacului terorist din Beslan
Fluxul de știri
0