Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Expert: Prezența NATO este inutilă și chiar periculoasă

NATO - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Abonare
Cât de utilă este prezența Alianței Nord Atlantice în statele în care pretinde că dorește să instaleze pacea - acest subiect au fost analizat în studioul Radio Sputnik Moldova de către doctorul în politologie Pavel Midrigan.
CHIȘINĂU, 20 sept – Sputnik. Prezența Alianței Nord Atlantice este inutilă și chiar periculoasă. Opinia a fost exprimată de către doctorul în politologie Pavel Midrigan în studioul Sputnik Moldova.
Războiul din Afganistan - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Internațional
China cere investigaţii privind crimele de război ale SUA și NATO în Afganistan
În cadrul emisiunii „Atitudini”, expertul a precizat că ar trebui implementat un alt mecanism de menținere a păcii.
„Am declarat de multe ori, prezența acestei alianțe este inutilă și chiar periculoasă. Pentru a menține pacea există un alt mecanism, sub egida Consiliului de Securitate în cadrul Națiunilor Unite. Ar fi bine să se creeze un Consiliu care în cazul anumitor conflicte să intervină operativ pentru stoparea acestuia”, a precizat Midrigan.
Expertul mai spune că blocul militar NATO cheltuie miliarde de dolari anual „pentru a impune voința sa altora”. În context, doctorul în politologie a reamintit și eșecurile Statelor Unite în mai multe state.
„Vedem că în Siria nu s-a terminat terorismul, nu știm care este soarta Afganistanulu. (...) SUA vor să facă mai multe state democratice, dar nici nu știm ce e aia democrație. Mai ales că fiecare popor are tradițiile sale. Ce generează terorismul? Atât timp cât SUA își imaginează că pot dirija întreaga lume, atât timp va exista și terorismul”, a punctat Midrigan.
Корабли НАТО, вошедшие для учений в Черное море - Sputnik Moldova, 1920, 12.07.2021
Rusia
Totul mergea în această direcție: NATO s-a decis cu privire la Marea Neagră
Mai mult, politologul afirmă că SUA duc o politică duplicitară, motiv pentru care nu mai sunt credibile, iar Afganistanul este un exemplu elocvent în acest sens.
„Afganistanul este cel mai clasic exemplu, când SUA nu pot face nimic de unul singur. SUA duc o politică duplicitară, motiv pentru care nu mai sunt credibile”, a punctat Midrigan.
Anterior, în cadrul unui interviu pentru Sputnik Moldova, fostul ministru al Apărării a declarat că neutralitatea ne ”va permite să reintegrăm țara”, iar aderarea la Alianța Nord-Atlantică ar reprezenta pentru noi o anumită amenințare. Potrivit lui Victor Gaiciuc, imediat după aderarea la blocul NATO, Republica Moldova ar deveni ținta cuiva.
Fluxul de știri
0