Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Ambasadorul Rusiei la Chișinău - mesaj în memoria victimelor atacului terorist din Beslan

© Sputnik / Mihai CarausВозложение цветов к посольству России в годовщину теракта в Беслане
Возложение цветов к посольству России в годовщину теракта в Беслане  - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
La Ambasada Federației Ruse la Chișinău au fost comemorate astăzi victimele atentatului terorist produs acum 17 ani la Beslan.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Astăzi se împlinesc 17 ani de la producerea atacului terorist din școala din Beslan, când au fost ucise 334 de persoane, inclusiv 186 de copii.
Cu acest prilej, la Ambasada Rusiei din Chișinău a avut loc un eveniment de comemorare. Mai mulți copii de vârsta celor care au decedat în teribilul atentat au venit la sediul misiunii diplomatice îmbrăcați în costume de îngeri.
© Sputnik / Mihai CarausDepuneri de flori la Ambasada Rusiei - este comemorat atacul terorist de la Beslan
Depuneri de flori la Ambasada Rusiei - este comemorat atacul terorist de la Beslan - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Depuneri de flori la Ambasada Rusiei - este comemorat atacul terorist de la Beslan
La eveniment a participat ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova Oleg Vasnețov. El a ținut un discurs în memoria victimelor atentatului terorist din Beslan.
„Astăzi este o zi grea, dificilă, marcată în toată Federația Rusă, în Osetia de Nord. O zi pe care o marchează oamenii cu inimă mare din toată lumea. Această tragedia a cutremurat toată Rusia, Osetia de Nord. Au fost acțiuni groaznice. Ucigașii au luat ostatici și au murit 334 de oameni, inclusiv copii. Este cea mai dureroasă rană a țării noastre”, a spus ambasadorul.
Șeful misiunii diplomatice a atras atenția asupra faptului că pericolul producerii unor tragedii similare încă planează în lume.
„Astfel de acțiuni au loc și în alte state. Acest val sângeros s-a perindat și prin țările occidentale. Este o tragedie care ne reamintește că terorismul este o boală incurabilă, o tumoare care trebuie tăiată, care atacă oamenii pașnici. Sunt recunoscător că păstrați memoria acelor evenimente, că reamintiți prin acțiunile voastre școlarilor ca să nu uite acea tragedie care s-a produs. Astfel de lucruri nu trebuie uitate în niciun caz”, a spus șeful misiunii diplomatice.
Atacul terorist din școala din Beslan, când au fost ucise 334 de persoane, inclusiv 318 ostatici, dintre care 186 erau copii, a avut loc în dimineața zilei de 1 septembrie 2004.
Teroriștii au condus peste o mie de ostatici în sala de sport a școlii, inclusiv copii mici. Oamenii au fost ținuți cu forța la școală timp de trei zile, fără mâncare și apă. Printre morți s-au numărat și rude și prieteni ai copiilor, profesori de școală, soldați ai forțelor speciale, angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Situațiilor de Urgență din Rusia. În memoria evenimentelor de la Beslan, a fost stabilită o dată memorabilă în Rusia - Ziua Solidarității în Lupta împotriva Terorismului.
Fluxul de știri
0