Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Războiul dintre Nemerenco și Ceban: Ce nu i-a plăcut ministrului în troleibuz

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко
Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Abonare
Ministrul Sănătății continuă să-i arate din deget primarului Chișinăului. Aceasta a călătorit cu troleibuzul și și-a arătat nemulțumirea.
CHIȘINĂU, 5 sept – Sputnik. Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, critică din nou autoritățile municipale. Potrivit acesteia, în transportul public din Chișinău nu ar exista suficientă informație despre răspândirea COVID-19, despre obligativitatea purtării măștii în continuare.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Nemerenco spune că a mers ieri cu troleibuzul până la Ministerul Sănătății și una din concluzii după această călătorie este că lucrurile nu stau totdeauna atât de rău cum par când e vorba de oameni.
„Ei pot fi și foarte responsabili. Într-un transport public puțin aglomerat care avea probabil vreo 50 de pasageri, doar 4 nu purtau mască - niște tinere care ocupase locul destinat altor categorii și un bărbat necăjit cu multe bagaje care s-a urcat în următoarea stație”, a scris Nemerenco.
Nemulțumirea cea mare a ministrului se referă la funcționarii publici, care, potrivit ei, „pot fi foarte iresponsabili”.
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Coronavirus
Nemerenco propune amenzi de 500 de mii de lei: Iată pentru ce încălcări - VIDEO
„Suntem la 1,5 ani de pandemie și nu am văzut în această unitate de transport niciun anunț despre purtarea obligatorie a măștii, despre impactul măștii asupra reducerii transmiterii infecției sau importanța vaccinării. Nu am auzit niciun semnal sonor după anunțarea stației despre obligativitatea purtării măștii în transportul public. Ceva de genul “Iar acum dragi pasageri ne îndreptam spre următoarea stație - Pan Halipa, și vă aducem cu drag aminte că purtarea măștii este obligatorie în transportul public. Vă rugăm să aveți grijă de Dvs și cei din jur. Să aveți o călătorie plăcută!”, sugerează Ala Nemerenco.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Coronavirus
Ion Ceban cere ajutorul organelor de forță: Ce-i solicită Ministerului de Interne
Consilierul pe relații cu publicul al primarului Chișinăului, Natalia Ixari, a precizat însă pentru Sputnik Moldova că mesajele sonore au fost distribuite în toate unitățile de transport public din Capitală. Acestea conțin informații despre răspândirea COVID-19 și măsurile de prevenire a răspândirii infecției. Pe lângă mesajele sonore, în unitățile de transport sunt informații pe suport de hârtie. Este vorba de pliante.
Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Reacția Ministerului Sănătății după ce Ceban le-a dat voie profesorilor să nu facă teste
Amintim că Primăria a solicitat ajutorul și implicarea Ministerului Afacerilor Interne pentru gestionarea numărului de călători în transportul public, dar și pentru atenționarea acestora privind respectarea măsurilor de protecție în contextul COVID-19.
„Nu este de competența șoferilor și a taxatorilor să facă observații călătorilor pentru a ține cont de restricțiile impuse de către Comisiile în sănătate publică. Municipalitatea creează condiții în transportul public - dezinfectant pentru pasageri, dezinfectarea unităților de transport. Rog și cetățenii să fie precauți și să păstreze regulile epidemiologice”, a precizat Ceban cu o zi înainte de începerea noului an școlar.
Precizăm că în Chișinău a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică.
Fluxul de știri
0