Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ion Ceban cere ajutorul organelor de forță: Ce-i solicită Ministerului de Interne

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Abonare
Primarul Capitalei a solicitat ajutorul Ministerului Afacerilor Interne pentru a gestiona traficul rutier începând de mâine, dar și pentru a monitoriza respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19.
CHIȘINĂU, 31 aug - Sputnik. Ion Ceban a scris pe pagina sa de Facebook că de mâine se revine la un program obișnuit și a solicitat intervenția organelor de forță în gestionarea traficului pe străzi, dar și monitorizarea respectării restricțiilor impuse de autorități. Acesta a menționat că de mâine, în stații va fi un număr și mai mare de cetățeni, iar aceștia trebuie să respecte măsurile de protecție.
„Nu este de competența șoferilor și a taxatorilor să facă observații călătorilor pentru a ține cont de restricțiile impuse de către Comisiile în sănătate publică”, a scris Ceban.
Profesor și elevi - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Societate
Ceban propune celor de la Finanțe să aloce 17 milioane de lei pentru testarea profesorilor
Edilul-șef a declarat că municipalitatea crează condiții în transportul public prin faptul că se pune la dispoziția pasagerilor dezinfectant, se aduc troleibuze și autobuze, se repară drumuri, se crează benzi dedicate transportului public și se îmbunătățește infrastructura orașului. Iar Primăria nu poate îndeplini competențele Poliției.
Astfel, Ceban a expediat o solicitare către Ministerul Afacerilor Interne în care cere ajutorul organelor de forță pentru a patrula străzile, spațiile publice, centrele comerciale, instituțiile de agrement, dar și alte locuri pentru a vedea cum sunt respectate măsurile anti-COVID.
În context, Ion Ceban a scris că municipalitatea are menirea de a se ocupa de gestionarea treburilor orașului și a menționat că în acest an, Primăria Chiișinău a procurat 58 de autobuze și 60 de troleibuze, iar până la finele anului curent vor fi aduse în Capitală încă 240 de autobuze și troleibuze.
Primarul a rugat oamenii să nu uite de respectarea măsurilor de protecție și să poarte masca corect în spațiile publice închise și deschise, acolo unde este aglomerație.
Fluxul de știri
0