Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Reacția Ministerului Sănătății după ce Ceban le-a dat voie profesorilor să nu facă teste

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко
Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Abonare
Ministerul Sănătății insistă pe testarea obligatorie a profesorilor, o dată la 14 zile. Instituția a venit cu o reacție după ce primarul Capitalei a spus că scutește profesorii de testarea obligatorie, în pofida deciziei CNESP.
CHIȘINĂU, 28 aug – Sputnik. Deciziile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate pot fi anulate doar de către CNESP și nicio primărie sau chiar CNESP local nu le poate declara nule. Este reacţia Ministerului Sănătăţii cu privire la declarațiile primarului Capitalei, Ion Ceban.
"Cei care vor anula deciziile CNESP își vor asuma totalmente responsabilitatea pentru situația epidemiologică în școli, revenirea școlilor la instruire on-line și pentru sănătatea copiilor și pedagogilor", se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.
Autoritățile în sănătate susțin că primăriile, în calitatea lor de fondatori ai instituțiilor de învățământ, ar putea să găsească modalități de a organiza și finanța testările la COVID-19 a angajaţilor din învăţământ.
"Primăriile, în calitatea lor de fondatori ale instituțiilor de învățământ, ar putea să găsească modalități de a organiza și finanța aceste testări. Exact așa ar putea proceda și Sindicatele, dar nu să genereze conflicte și să dezbine oamenii când de fapt este vorba despre o regulă epidemiologică simplă care vine să stopeze transmiterea virusului, să asigure protecția copiilor, a profesorilor, dar și să salveze viața multora", se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.
Totodată, Ministerul Sănătății a venit și cu o reacție după ce Ion Ceban a criticat dur autoritățile centrale privind organizarea evenimentelor de ieri în PMAN cu ocazia Zilei Independenței.
"Cu referire la festivitatea de ieri, cu ocazia a 30 ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova – sărbătoarea a fost organizată cu program scurt, cu respectarea tuturor cerințelor, în conformitate cu situația epidemiologică și respectarea tuturor deciziilor CNESP. Seara nu a fost desfășurat niciun concert", se arată în comunicat.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Primarul Capitalei scutește profesorii de testarea obligatorie, în pofida deciziei CNESP
Amintim că astăzi primarul Capitalei a anunțat că decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, prin care cadrele didactice nevaccinate sunt obligate să prezinte teste negative la COVID-19 odată la 14 zile din cont propriu, este nulă pe teritoriul municipiului Chișinău.
Fluxul de știri
0