Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Nemerenco propune amenzi de 500 de mii de lei: Iată pentru ce încălcări - VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariAla Nemerenco
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova, 1920, 03.09.2021
Abonare
Ministrul Sănătății Ala Nemerenco a vorbit în cadrul unui interviu pentru un portal de știri despre sancțiunile care ar putea fi introduse pentru cetățenii care își perfectează certificate de vaccinare false.
CHIȘINĂU, 3 sept - Sputnik. Ministrul Sănătății susține că până acum au fost depistate mii de cazuri de eliberare a unor certificate de vaccinare false și afirmă că în mod cert medicii care au fost implicați în aceste scheme vor fi sancționați dur.
„Pentru fals în acte publice - de la 2 până la 7 ani de închisoare. Vom avea dosare pe aceste cazuri. Avem mii de certificate false”, a spus Ala Nemerenco.
Ea a menționat însă că trebuie sancționați inclusiv cetățenii care au beneficiat de aceste servicii. În acest sens ar putea fi modificată legislația, astfel încât oamenii să poată fi amendați în aces sens.
„Vom introduce o lege în care va fi pedepsit și cetățeanul. Vom veni cu o propunere la Parlament de modificare a legislației în care cetățeanul va plăti o amendă de 500 de mii de lei”, a spus ministrul Sănătății.
Menționăm că până în prezent au fost vaccinate aproape 1,3 milioane de cetățeni, dintre care peste 700 de mii au primit deja și a doua doză.
Fluxul de știri
0