Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De neînduplecat! Ceban, despre hotărârea Comisiei Sănătate Publică: E nulă pentru Chișinău

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 29.08.2021
Abonare
Ion Ceban și-a reafirmat poziția privind testarea profesorilor nevaccinați din Capitală și insistă pe faptul că decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică este nulă pentru municipiul Chișinău.
CHIȘINĂU, 29 aug – Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban nu renunță la declarații sale de ieri și insistă că decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică este nulă pentru municipiul Chișinău. Totodată, Ceban a declarat că cadrele didactice nevaccinate din municipiu nu vor trebui să prezinte rezultatul unui test negativ la COVID-19 odată la două săptămâni. Anunțul a fost făcut de edil în timpul unui live pe Facebook.
Министр здравоохранения Молдовы Алла Немеренко - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Reacția Ministerului Sănătății după ce Ceban le-a dat voie profesorilor să nu facă teste
”Am văzut ieri declarațiile precum că Primăria trebuie să îndeplinească întocmai deciziile Comisiei Naționale și nu are dreptul altfel. Este un fals categoric. Nu suntem în situație excepțională. Conform împuternicirilor delegate comisiilor teritoriale, Comisia de Sănătate Publică Chișinău poate decide asupra diferitor măsuri de sănătate publică în funcție de indicatorii epidemiologici și nu este obligată să transpună deciziile luate la nivel național”, a declarat Ceban.
Totodată, Ceban a menționat că, din 1 septembrie, profesorii și personalul auxiliar din Capitală nu vor trebui să scoată niciun leu pentru a se testa.
”Decizia luată la nivel național este una nulă pentru municipiul Chișinău”, a declarat primarul general.
Edilul general a mai comunicat că, în caz de necesitate, Primăria va aloca trei milioane din fondul municipal pentru COVID-19 pentru identificarea soluțiilor de procurare a testelor.
Radu Marian - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Război între primarul Chișinăului și PAS: De ce este acuzat Ceban
Ion Ceban a venit și cu un mesaj către cadrele didactice din țară. Edilul este de părerea că profesorilor le este încălcat dreptul la libera alegere.
”Cu mare regret spun că mi-i jale de profesorii din țară și îmi pare rău că nu vă pot ajuta. Cred în continuare că vi se încalcă drepturile fundamentale, drepturi personale la libera alegere. Dacă veți primi mustrări și sancțiuni, îi puteți da în judecată și cu siguranță veți câștiga”, a afirmat Ceban.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Primarul Capitalei scutește profesorii de testarea obligatorie, în pofida deciziei CNESP
Amintim că ieri primarul Capitalei a anunțat că decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, prin care cadrele didactice sunt obligate să prezinte teste negative la COVID-19, o dată la 14 zile din cont propriu, este nulă pe teritoriul municipiului Chișinău.
Cu o reacție în acest sens avenit deputatul PAS, Radu Marian, care a catalogat decizia edilului general drept un gest populist, mizerabil, îndreptat împotriva propriilor cetățeni.
Iar Ministerul Sănătății a declarat că deciziile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate pot fi anulate doar de către CNESP și nicio primărie sau chiar CNESP local nu le poate declara nule.
Fluxul de știri
0