Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Război între primarul Chișinăului și PAS: De ce este acuzat Ceban

© Photo : Facebook / Radu MarianRadu Marian
Radu Marian - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Abonare
Un deputat PAS a criticat dur decizia primarului general, Ion Ceban, de a nu respecta hotărârea CNESP privind testarea obligatorie a cadrelor didactice din cont propriu odată la 14 zile.
CHIȘINĂU, 28 AUG – Sputnik. Primarul Ion Ceban își bate joc de eforturile autorităților centrale de a impulsiona vaccinarea gratuită în rândul cadrelor didactice și de a relua în siguranță procesul de învățământ. Este reacția deputatului Partidului Acțiune și Solidaritate, Radu Marian, în urma deciziei primarului Capitalei, Ion Ceban, de a nu respecta hotărârea CNESP cu privire la testarea obligatorie a cadrelor didactice din cont propriu odată la două săptămâni.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Primarul Capitalei scutește profesorii de testarea obligatorie, în pofida deciziei CNESP
”Acesta nu vrea să respecte ultima decizie CNESP prin care se instituie testarea contra-plată a cadrelor didactice care nu doresc să se vaccineze - o măsură firească, folosită deja în toată Europa, pentru a încuraja vaccinarea, a proteja profesorii și a aduce elevii înapoi în clase”, a scris deputatul PAS, Radu Marian, pe pagina sa de Facebook.
Totodată, deputatul îl face responsabil pe edil în cazul în care va crește numărul de infectări cu noul coronavirus în instituțiile de învățământ.
”Ion Ceban, veți fi responsabil de valul de infectări în școli, de punerea în pericol a vieții cadrelor didactice, a elevilor și a procesului de învățământ. Ați făcut un gest populist mizerabil, îndreptat împotriva propriilor cetățeni, împotriva medicilor și împotriva științei. Îndemn guvernul să depună toate măsurile necesare pentru a încuraja vaccinarea cât mai largă a cadrelor didactice și a întregii populații”, a afirmat Marian.
Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 28.08.2021
Politică
Ceban spune că e intimidat să nu susțină profesorii: Mi s-a transmis că „mă vor liniști”
Amintim că astăzi primarul Capitalei a anunțat că decizia Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, prin care cadrele didactice nevaccinate sunt obligate să prezinte teste negative la COVID-19 odată la 14 zile din cont propriu, este nulă pe teritoriul municipiului Chișinău.
Fluxul de știri
0