Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Circulația rutieră pe Ștefan cel Mare, sistată: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausBulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt
Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt - Sputnik Moldova, 1920, 24.08.2021
Abonare
O porțiune de drum de pe bulevardul Ștefan cel Maia și Sfânt va fi închisă pentru circulație de Ziua Independenței.
CHIȘINĂU, 24 aug – Sputnik. Traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul – Vasile Alecsandri va fi sistat.
Astfel, de Ziua Independenței Republicii Moldova, pe 27 august 2021, între orele 06:00 - 14:00, transportul nu va avea acces pe această porțiune de drum. Totodată, între orele 07:00 - 23:00, va fi sistată circulația transportului de la strada Alexandr Pușkin până la strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.
Acces restricționat timp de trei zile pe șoseaua Hîncești, în legătură cu desfășurarea antrenamentelor pentru parada militară din 27 august - Sputnik Moldova, 1920, 23.08.2021
Societate
Parada militară de Ziua Independenței: Va avea loc sau nu
Decizia a fost luată în contextul organizării manifestărilor cultural - artistice și a Paradei militare, consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova. La fel, va fi sistată temporar circulația rutieră în următoarele zile:
pe 24 august, între orele 07:00 - 15:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt de la strada Alexandr Pușkin până la strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.
pe 25 august, în intervalul orelor 09:00 - 14:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, de la intersecția cu strada Mihai Viteazul până la intersecția cu strada Vasile Alecsandri și între orele 07:00 - 11:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt de la strada Alexandr Pușkin până la strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.
pe 26 august, între orele 06:00 - 15:00, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, de la strada Alexandr Pușkin până la strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni.
Pe perioada desfășurării manifestărilor cultural - artistice consacrate Zilei Independenței Republicii Moldova în Piața Marii Adunări Naționale, circulația transportului public va fi organizată după cum urmează:
Troleibuze:
nr. 1, 5, 8 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Constantin Negruzzi pe strada Ciuflea, strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseele stabilite. În direcția spre sectorul Botanica - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
Drapelul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 22.08.2021
Societate
De Ziua Independenței, despre Moldova se va auzi peste mări și țări
nr. 4 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Constantin Negruzzi pe strada Ciuflea, strada București și în continuare pe traseul stabilit. În direcția spre sectorul Botanica - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
nr. 22 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Dacia pe strada București, strada Alexei Șciusev, strada Mihai Viteazul, strada Columna, strada Henri Coandă, Piața Dimitrie și în continuare pe traseul stabilit. În direcția spre sectorul Botanica - de pe strada Ion Creangă pe strada Vissarion Belinski, strada Vasile Lupu, strada Constantin Stere, strada Alexei Șciusev, bdulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Politică
Premierul Ucrainei va veni într-o vizită la Chișinău de Ziua Independenței
nr. 30, 31 de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Vasile Alecsandri, strada București, strada Alexandr Pușkin, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
nr. 34 în direcția spre sectorul Buiucani - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Ciuflea, strada București, strada Alexei Șciusev, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, Piața Dimitrie Cantemir și în continuare pe traseul stabilit. În direcția spre sectorul Botanica - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
Autobuze:
nr. 9, 46: Tur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
Lansarea pe rută a primelor cinci autobuze noi - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Societate
Autobuze noi pe străzile Capitalei: Pe ce linii au fost lansate
Retur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexandr Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
nr. 5: Tur - va circula pe traseul stabilit.
Retur - de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni pe strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.
nr. 9, 46: Tur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, strada 31 August 1989, strada Alexandr Pușkin, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
Primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Societate
Primul troleibuz articulat a ajuns la Chișinău: Cât costă și cum arată
Retur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexandr Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni, bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseele stabilite.
nr. 11: Tur - de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt pe strada Alexandr Pușkin, strada Alexandru cel Bun, strada Mitropolit Gavriil Bănulescu - Bodoni și în continuare pe traseul stabilit.
Retur - va circula pe traseul stabilit.
Serviciile municipale de profil solicită înțelegere și recomandă conducătorilor auto care traversează cartierele unde este anunțată suspendare de trafic să ocolească zona respectivă.
Fluxul de știri
0