Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autobuze noi pe străzile Capitalei: Pe ce linii au fost lansate

© Photo : Facebook / Iv CebanLansarea pe rută a primelor cinci autobuze noi
Lansarea pe rută a primelor cinci autobuze noi - Sputnik Moldova, 1920, 14.08.2021
Abonare
Primele cinci autobuze noi din lotul de 100 achiziționate de municipalitate au fost lansate pe linie.
CHIȘINĂU, 14 aug - Sputnik. Primele cinci unități din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU achiziționate de municipalitate, au fost puse pe linie. Lansarea a avut loc astăzi. Autobuzele au pornit astăzi pe liniile din Capitală:
nr. 5 - bulevardul Cuza Vodă - strada Bucovinei
nr. 19 - Valea Crucii – bulevardul Moscova
nr. 26 - strada Liviu Deleanu - strada Doina.
Potrivit primarului Ion Ceban, aceste unități de transport au fost lansate pe aceste linii pentru a completa numărul de unități, unde se atestă insuficiență acută de transport. Totodată, conform contractului, în următoarea perioadă, urmează să fie livrate alte 28 de unități ISUZU, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului 2021.
Primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Societate
Primul troleibuz articulat a ajuns la Chișinău: Cât costă și cum arată
„Noile unități au trecut toate verificările din punct de vedere tehnic, conform prevederilor legale și au fost înmatriculate, astfel că sunt gata pentru punerea în circulație. Autobuzele corespund celor mai înalte standarde de calitate, fiind dotate inclusiv cu sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video în interior și la exterior, podea joasă cu platformă retractabilă, pentru a asigura călătorii confortabile pentru toți cetățenii municipiului”, precizează primarul.
Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de aproximativ 12,5 milioane de euro. Termenul de garanție pentru noile autobuze este de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora. Amintim, Primăria a achiziționat în anul curent și un lot de 58 autobuze cu parcurs, de model MAN, VOLVO și VDL, din Norvegia și Olanda, destinate suburbiilor capitalei. 28 dintre acestea au fost deja recepționate, 11 fiind distribuite pe linii în suburbii.
Fluxul de știri
0