Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primul troleibuz articulat a ajuns la Chișinău: Cât costă și cum arată

© Photo : Facebook / Iv CebanPrimul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” din Chișinău
Primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” din Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 13.08.2021
Abonare
Primul troleibuz articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” va circula în curând pe străzile Chișinăului. Cum arată.
CHIȘINĂU, 13 aug - Sputnik. Două troleibuze moderne, articulate, vor circula pe străzile Chișinăului. Primul a ajuns deja în capitala țării și este în faza de testare. Primarul Capitalei, Ion Ceban, a scris pe pagina sa de Facebook că troleibuzul articulat de model ,,Phileas Trolley VDL” este achiziționat de la o companie din Italia.
Primarul mai spune că troleibuzul este supus unei testări tehnici riguroase pentru a se verifica cu exactitate fiecare detaliu. Totodată, conducătorii de troleibuz se familiarizează cu noile tehnologii. Trebuie precizat că cele două troleibuze articulate în stare tehnică nouă, moderne, achiziționate de municipalitate de la o companie din Italia costă 50 de mii de euro per unitate, preţul initial fiind de peste 700 de mii de euro.
„Ambele unități au fost evaluate de un specialist autorizat din Republica Moldova. Astfel, expertiza a arătat că unităţile de transport sunt în stare tehnică nouă, moderne, cu podea coborâtă pe toată lungimea salonului, sistem de condiționare a aerului, caroserie cu protecție corozivă”, scrie Ceban.
El mai spune că unitățile de transport consumă un volum de energie electrică mai mic decât troleibuzele vechi care circulă actualmente pe străzile din Chişinău.
Autobuze noi автобусы - Sputnik Moldova, 1920, 29.07.2021
Societate
Parcul de Autobuze din Chișinău se înnoiește: Au fost aduse alte unități de transport
Noile troleibuze vor circula pe linia 22, „strada Alba Iulia - bulevardul Dacia”. În ultimul an pe străzile Capitalei au fost puse în circulație încă 60 de troleibuze.
Fluxul de știri
0