Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Premiul anual pentru bugetari: Vor primi sau nu salariații banii

© Sputnik / Mihai CarausBani
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Confederația Națională a Sindicatelor solicită Guvernului să acorde premiul anual angajaților din sectorul bugetar.
CHIȘINĂU, 20 aug – Sputnik. Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova, de comun cu mai multe Federații Sindicale, solicită Guvernului, în special premierului Natalia Gavrilița, să se implice în vederea soluționării problemei legate de modificarea legislației privind acordarea premiului anual pentru rezultatele activității în anul 2020 și rectificării Legii bugetului de stat pentru anul 2021. Astfel, CNSM solicită Executivului să asigure alocarea mijloacelor financiare necesare pentru acordarea premiului anual salariaților din sectorul bugetar pentru anii 2020 și 2021.

„Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova este îngrijorată de incertitudinea privind plata premiului anual în sectorul bugetar, pentru rezultatele activității în anul 2020 și anul 2021”, este precizat în comunicatul CNSM.

Potrivit instituției Sindicatelor, premiul anual pentru personalul din unitățile bugetare a fost acordat doar pentru rezultatele activității în anul 2019, iar pentru anul 2020, acest premiu nu a fost achitat.
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 11.11.2020
Societate
Decis: Bugetarii vor primi premiul anual
În context, CNSM a expediat la 19 aprilie, în adresa Ministerului Finanțelor un demers prin care a solicitat acordarea salariaților-membri de sindicat din sectorul bugetar explicațiile de rigoare vizând achitarea premiului anual pentru rezultatele activității în anul 2020. Drept răspuns, ministerul a precizat că au fost introduse modificări în actele normative care țin de politica salarială pentru anul 2021. Prin urmare, legea, în redacția modificată, nu prevede dreptul de a beneficia de premiu anual pentru rezultatele anului 2020.
Bani - Sputnik Moldova, 1920, 15.06.2021
Societate
Cele mai bine plătite locuri de muncă vacante - cine oferă salarii de 30 de mii de lei
Mai mult, în răspunsul oferit de Ministerul Finanțelor, este precizat că la elaborarea proiectului bugetului de stat pentru anul 2021 nu au putut fi identificate mijloacele financiare necesare pentru acordarea premiului anual pentru rezultatele activității desfășurate în anul 2021 și, respectiv, în angajamentele de politici salariale ale bugetului de stat pentru anul 2021 nu se regăsesc mijloace ce ar ține de achitarea acestuia.

„Ulterior, Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova a făcut o adresare prim-ministrului interimar al Republicii Moldova prin care a solicitat acestuia să vină cu propunerea de rectificare a Legii bugetului de stat pentru anul 2021. Cu regret, Guvernul ne-a informat că solicitarea noastră depășește competențele sale, fiind în situația de interimat”, se mai anunță în comunicatul emis de CNSM.

Salariații-membri de sindicat din sectorul bugetar se află în incertitudine cu privire la acordarea premiului anual pentru rezultatele activității în anii 2020 și 2021. În context au solicitat intervenția Guvernului.
Elena Țâbârnă - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2021
Podcasturi
Câți salariați întrețin un pensionar în Moldova
Fluxul de știri
0